avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sprijin financiar agricol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sprijin financiar agricol

O societate comerciala in anul 2009 a incasat o suma ca fiind"sprijin financiar cf. HG1195/2008 art.bug.40.15 si i s-a spus ca nu e impozabila.As vrea sa stiu daca e adevarat,intrucat eu nu am reusit sa elucidez problema,iar in contabilitate cum se inregistreaza?
O zi buna!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:20, 14 Aprilie 2010
Cadrul legal :
HG 1195/2008 :
Art. 6
(1)Valoarea sprijinului financiar acordat se exprimă sub forma unei subvenţii, conform art. 3 alin (4) din Regulamentul (CE) nr. 1.535/2007.
~~~~
Reg CE 1535/2007
(4) Plafoanele prevăzute la alineatele (2) și (3) sunt exprimate
sub forma unei subvenții. Toate cifrele folosite exprimă valori
brute, adică înainte de deducerea impozitului sau a altor taxe. În
cazul în care ajutorul se acordă sub o altă formă decât cea a
unei subvenții, suma ajutorului care se ia în considerare este
egală cu echivalentul subvenție brută al acesteia.
~~~~
Cod fiscal : venituri neimpozabile :
Art 20 nu specifica faptul ca subventiile acordate sub forma unui ajutor de minimis ar fi neimpozabile

~~~~
Prin urmare acea suma incasata sub forma unui ajutor financiar o consider impozabila .
Ca inregistrare contabila propun :
445=741
5121=445
- daca sunt venituri ale perioadei si nu este finantare pentru investitii
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie pentru comision contragarantare credit anita10 anita10 Buna ziua, ma poate ajuta cineva, va rog cu o monografie pentru inregistrarea subventiei cu caracter ajutor de minimis primit . Am primit informarea ca ni s-a ... (vezi toată discuția)
Subventie ramona chisalita ramona chisalita buna ziua. cum inregistrez in contabilitate o subventie pe care am incasat-o in trezorerie cf HG 1153/2008 art 40.15. mentionez sa firma are profil ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila ajutor minimis obtinut de la ministerul fondurilor europene dumbravaluminita dumbravaluminita Societatea a obtinut un imprumut nerambursabil de tipul ajutorului Minimis, pentru plata salariului angajatului absolvent 2014. Ajutorul va fi acordat lunar, ... (vezi toată discuția)