Buna ziua ! Situatia este delicata , insa e posibil ca societatile de la care s-au luat imprumuturile sa faca direct executarea silita daca in contractele incheiate s-a prevazut aceasta posibilitate ... daca nu , doar prin instanta pot lua aceasta masura .
:thumbup:
Daca nu s-a garantat decat cu veniturile proprii ale sotului si nu exista ipoteca pe casa (ma indoiesc ca pentru carduri se cere asta), nu aveti de ce sa faceti griji. Daca nu ati facut sucesiunea, ar trebui atunci cand o faceti sa acceptati calitatea de mostenitori sub beneficiu de inventar, astfel incat sa nu vi se impute datoriile celui decedat.
Rog inca o data userul Simonica Gre... sa continue aceasta discutie si sa nu mai deschida alta discutie, in continuarea acesteia sau pe aceeasi tema.
Multumesc.
Simonica Gre... a scris:
"In primul rand multumesc mult pt raspunsuri si pt amabilitate si operativitate; apoi mentionez ca nu s-a cerut si nu s-a constituit ipoteca, s-a garantat cu veniturile beneficiarului de card in cuantum de o treime din acestea;mai fac mentiunea ca la o luna dupa deces am dat la notar declaratia de acceptare a succesiunii sub beneficiu de inventar si eu si fiul meu (nu mai sunt alti mostenitori) dar nu am avut bani sa facem succesiunea;si au trecut cele 3 luni din lege; nu stiam ca mai pot da aceasta declaratie cand voi face succesiunea. La unul din carduri a existat asigurare dar dupa ce am trimis actele medicale societatea de asigurari imi cere nr de telefon al medicului de familie; adica dupa ce omori dusmanul ii mai dai si o palma... La alte 2 carduri nici nu exista contract ; la una a facut cerere sa cumpere in rate un tv si nu exista decat factura proforma iar alt IFN i-a trimis pur si simplu acasa un card pe care nu-l solicitasa dar a folosit din bani.
Acolo unde a luat in rate un tv si nu a primit contractul (i-a fost refuzat ) am facut eu rost de un contract in alb si am vazut ca: garantia e venitul-o treime-,nu se specifica ïncheiat in 2 exemplare..... iar la nerespectarea platilor mentioneaza: emitentul va intreprindeorice actiuni legale, de a valorifica in conditiile legii si de a urmari silit oricare si toate garantiile constituite si orice alte bunuri sau venituri aflate in patrimoniul debitorului... Ei ma ameninta ca-mi pun sechestru pe casa si eu am avut deja un preinfarct..."
gi-jane a scris:
"ca pune sechestru n-are nimic, sa nu vrea s-o si execute...
de executat, nu au cum, decat jumatate. ( cat a fost partea sotului, acum mostenita de dvs si fiu)
pot sa va puna poprire pe pensie, sa va opreasca o parte din ea, iar fiului, pe salariu, cand il va avea.
ar trebui sa va duceti la un avocat cu acele contracte, sa-si poata da concret cu parerea.
(poate puteti sa eliminati, rand pe rand, din credite, daca sumele nu sunt mari)".
Eu sunt de parere ca nu este chiar asa de grav. Depinde insa ce scrie si in contracte, daca exista clauze in cazul decesului titularului. Incercati totusi sa rezolvati cu succesiunea, cred ca asta v-ar scuti de restul problemelor.
IMi cer mii de scuze cred ca nu am inteles eu prea bine regulamentul forumului; as avea o explicatie care v-ar face sa ma scuzati:am invatat sa folosesc acest calculator de doar 4 luni si in plus nu cunosc limba engleza.Multumesc oricum pt intelegere si d-lor pt raspunsuri.Am convins cumnata sa vindem si sa ne mutam si sper sa rezolv curand.