avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare rapida functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare rapida functionar public

Sunt functionr public la o primarie de municipiu, inspector principal tr. I. Ma intereseaza daca pot participa la concursul organizat pentru promovare rapida, respectand prevederile legale stabilite prin Legea nr. 188/1999(r2), art. 70, alin. (2).

Mentionez ca in luna februarie a acestui an am terminat masterat-ul.
La pct. d din art. 70 alin. 2 se specifica: " au urmat cel putin o forma de perfectionare profesionala in ultimul an". Finalizarea masteratului respecta aceasta cerinta?

Celelalte conditii, a, b, c le indeplinesc. De altfel, in luna decembrie a acestui an voi implini 4 ani de cand sunt inspector principal I si as avea dreptul la promovare in conditii normale.

Conform unei hotarari de consiliu local din 2009 a nivelul primariei unde lucrez exista 7 functii de inspector clasa I grad profesional principal – rezervate promovarii rapide.

Tot in legea 188/1999 se mentioneaza ca acest concurs se organizeaza anual de catre Agentie (ANFP). Ce pasi trebuie sa urmez? Trebuie intai sa ma adresez in scris institutiei la care lucrez? Agentia organizeaza acest concurs de promovare rapida la solicitarea primariei, de exemplu?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: melania_ioana , utilizator 11:58, 18 Aprilie 2010
1. nu sunt considerate forme de perfectionare profesionala, studiile universitare sau de doctorat.( nici cele de masterat)
2. planul de ocupare al functiilor publice din institutia dvs. ar trebui sa abia fct publice rezervate in vedrea promovarii rapide. ANFP le centralizeaza, apoi organizeaza un concurs, anual.
Cautati Normele presedintelui ANFP pentru promovarea rapida. Eu nu le-am gasit. Am intrebat la ANFP si mi s-a spus ca nu exista n-au fost publicate iar ANFP nu organizeaza concurs pt promovare rapida deoarece nu exista aceste norme metodologice desi ele trebuiau publicate in 90 de zile de la aparitia HG 611. Or fi aparut intre timp eu am intrebat prin octombrie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici in noua lege a salarizarii functionar public functionar public Am citit cu atentie(zic eu) noua lege a salarizarii, dar n-am gasit paragraful care sa vorbeasca despre promovarea de la un grad la altul (ex: de la principal ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional nicoleta2007 nicoleta2007 Buna, as dori si eu mai multe informatii despre promovarea in grad profesional. Sunt inspector principal la o primarie de municipiu si am o vechime de aproape ... (vezi toată discuția)
Ascensiunea in cariera a functionarului public Justitiarul711 Justitiarul711 Gradatiile se acorda din 3 in 3 ani. Exista vreo posibilitate ca functionarul sa poata primi gradatie la un interval mai mic? sa zicem 2 ani cu aprobarea ... (vezi toată discuția)