Sunt functionr public la o primarie de municipiu, inspector principal tr. I. Ma intereseaza daca pot participa la concursul organizat pentru promovare rapida, respectand prevederile legale stabilite prin Legea nr. 188/1999(r2), art. 70, alin. (2).
Mentionez ca in luna februarie a acestui an am terminat masterat-ul.
La pct. d din art. 70 alin. 2 se specifica: " au urmat cel putin o forma de perfectionare profesionala in ultimul an". Finalizarea masteratului respecta aceasta cerinta?
Celelalte conditii, a, b, c le indeplinesc. De altfel, in luna decembrie a acestui an voi implini 4 ani de cand sunt inspector principal I si as avea dreptul la promovare in conditii normale.
Conform unei hotarari de consiliu local din 2009 a nivelul primariei unde lucrez exista 7 functii de inspector clasa I grad profesional principal – rezervate promovarii rapide.
Tot in legea 188/1999 se mentioneaza ca acest concurs se organizeaza anual de catre Agentie (ANFP). Ce pasi trebuie sa urmez? Trebuie intai sa ma adresez in scris institutiei la care lucrez? Agentia organizeaza acest concurs de promovare rapida la solicitarea primariei, de exemplu?
1. nu sunt considerate forme de perfectionare profesionala, studiile universitare sau de doctorat.( nici cele de masterat)
2. planul de ocupare al functiilor publice din institutia dvs. ar trebui sa abia fct publice rezervate in vedrea promovarii rapide. ANFP le centralizeaza, apoi organizeaza un concurs, anual.
Cautati Normele presedintelui ANFP pentru promovarea rapida. Eu nu le-am gasit. Am intrebat la ANFP si mi s-a spus ca nu exista n-au fost publicate iar ANFP nu organizeaza concurs pt promovare rapida deoarece nu exista aceste norme metodologice desi ele trebuiau publicate in 90 de zile de la aparitia HG 611. Or fi aparut intre timp eu am intrebat prin octombrie .