avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad profesional
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad profesional

Buna, as dori si eu mai multe informatii despre promovarea in grad profesional. Sunt inspector principal la o primarie de municipiu si am o vechime de aproape doi ani de zile in treapta 1 de salarizare. Mentionez ca am absolvit intre timp si un curs de master in domeniul administratiei publice si vrea sa stiu si eu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a obtine o promovare in gradul superior???
Intrebarea mea este daca prin lege este prevazuta vreo majorare a salariului (spor) pentru absolvirea acestui curs postuniversar de master???? Pot solicita o promovare rapida in grad avand in vedere ca am absolvit si acest curs de masterat intre timp???? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:44, 12 Noiembrie 2009
Legea nu prevede "spor de master", insa dvs. indepliniti conditiile privind promovarea rapida, in conditiile art. 70 (2) din legea 188/1999:
Pot participa la concursul prevazut la alin. (1) lit. b)(promovarea rapida) functionarii publici care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au cel putin 1 an vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
b) au obtinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performantelor profesionale individuale din ultimul an;
c) nu au in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi;
d) au urmat cel putin o forma de perfectionare profesionala in ultimul an. (3) Concursul pentru promovarea rapida prevazut la art. 65 alin. (3) se organizeaza anual, de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in limita numarului de functii publice rezervate promovarii rapide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in treapta a functionarilor publici in 2010 functionar 1 functionar 1 solicit raspuns la intrebarea :daca pentru avansarea in treapta 2 si 1 de salarizare in 2010 ,in mod exceptional vechimea poate fi redusa la 1 an de catre ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici alada alada Buna Ziua Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de promovare.Lucrez intr-o institutie publica din anul 2001. Mentionez ca abia in anul 2003 am trecut ... (vezi toată discuția)
Promovare rapida a functionarului public beef72 beef72 In anul 2013 septembrie am promovat in gradul profesional al functiei publice si in anul 2014 decembrie vreau sa promovezi prin promovare rapida intr-un grad ... (vezi toată discuția)