avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionari publici

Buna Ziua
Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de promovare.Lucrez intr-o institutie publica din anul 2001. Mentionez ca abia in anul 2003 am trecut de pe debutant pe asistent 3 iar din 2003 nu am avut nici o avansare desi am obtinut calificativul f.bine.In anul 2006- octombrie am intrat in prenatal si m-am reintors in 2008 dupa concediul de 2 ani de ingrijire copil.Ce pot sa fac pentru promovarea mea in treapta(grad) pentru ca in acest an implinesc 8 ani de cand sunt in aceasta institutie si sunt la un nivel de salarizare care necesita 1 an vechime-asistent 3 ?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 13:43, 29 Iunie 2009
Presupun ca va sunt cunoscute prevederile legale incidente in acest sens, dar le citez totusi:
ART. 64 din Legea 188/1999
(1) Promovarea este modalitatea de dezvoltare a carierei prin ocuparea unei funcţii publice superioare.
(2) Promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut de funcţionarul public se face prin concurs sau examen, organizat anual, prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării concursului sau examenului.
ART. 65
(1) Examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
2) Pentru a participa la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 4 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) să aibă cel puţin 2 ani vechime în treapta de salarizare din care avansează;
(3) Funcţionarii publici care nu îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute pentru promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut pot participa la concursul organizat, în condiţiile legii, în vederea promovării rapide în funcţia publică.ART. 70
(1) Pot beneficia de sistemul de promovare rapidă în funcţia publică:
a) persoanele care au absolvit programe organizate, în condiţiile legii, pentru obţinerea statutului de manager public;
b) funcţionarii publici care au promovat concursul prevăzut la art. 65 alin. (3).
(2) Pot participa la concursul prevăzut la alin. (1) lit. b) funcţionarii publici care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au cel puţin 1 an vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) au obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale din ultimul an;
c) nu au în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi;
d) au urmat cel puţin o formă de perfecţionare profesională în ultimul an. (3) Concursul pentru promovarea rapidă prevăzut la art. 65 alin. (3) se organizează anual, de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în limita numărului de funcţii publice rezervate promovării rapide.

Ideea ar fi sa ajungeti mai aproape de informatia de la biroul de resurse umane, singurii care stiu care este aceasta "limita a nr. de functii publice rezervate promovarii rapide" si au info si despre cursurile de perfectionare profesionala care va califica pentru promovare...

Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
godspeed, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in treapta a functionarilor publici in 2010 functionar 1 functionar 1 solicit raspuns la intrebarea :daca pentru avansarea in treapta 2 si 1 de salarizare in 2010 ,in mod exceptional vechimea poate fi redusa la 1 an de catre ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Procedura de evaluare, promovare madeleine radu madeleine radu buna ziua am mai multe neclaritati referitoare la fisele de evaluare pentru functionarii publici 1. daca functionarul evaluat refuza sa semneze evaluarea, ... (vezi toată discuția)