avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minora cu bebelus de 4luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minora cu bebelus de 4luni

va prezint urmatoarea situatie:
Minora(15ani) copil fiind, in urma divortului dintre parinti, este data prin hot.jud.definitiva in ingrijirea mamei. Mama se recasatoreste. Copilul ajunge la varsta de 14 ani si un pic, ramane insarcinata, tatal copilului -nu recunoaste copilul; dar bebelusul este pastrat de mama cu promisiunea "bunicii" ca aceasta o va ajuta la crestere. Dupa nastere fata este pusa sub presiuni din partea mamei si tatalui vitreg ca sa faca plangere si sa-i faca proces baiatului care a lasat-o insarcinata; ceea ce fata nu este de acord! Din urma tensiunilor si violentei de acasa fata ar vrea sa plece de la domiciliul "parintilor" impreuna cu bebelusul si sa stea in ingrijirea unei familii (in care ea are incredere), ca acestia sa-i fie tutori pana la majorat sau pana isi va termina studiile.(este in clasa a9-a si si-a continuat studiile). Familia la care ar vrea sase "refugieze" are domiciliul in strainatate(EU). Ce a-ti adviza-o sa procedeze. Acasa la mama nu vrea sa se intoarca! Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Mircea Sorin Ganea , Consilier juridic 15:49, 3 Mai 2010
Cu adevarat ca este de investigat.
La acest lucru m-am gandit si eu.
Insa fara hotarare judecatoreasca nu cred ca se poate rezolva ceva...
Si nu ar fi un proces din cele simple...

avocat Claudiu Lascoschi
In primul rand, insistati pe recunoasterea copilului de catre tatal natural, efectuati toate demersurile necesare si legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta am un baietel de 8 ani.nu am fost casatorita cu tatal lui.in certificat poarta numele de familie al tatalui.de la 6 saptamani nici eu nici fiul meu nu l-am ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)
Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)