avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... ce act normativ reglementeaza ca este termenul de 6 ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

ce act normativ reglementeaza ca este termenul de 6 luni ?

ce act normativ reglementeaza ca este termenul de 6 luni pentru a te adresa la CEDO impotriva unei hotarari definitive?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:49, 17 Aprilie 2010

Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale

Articolul 35 – Condiţii de admisibilitate
1. Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs
interne, aşa cum se înţelege din principiile de drept internaţional general
recunoscute, şi într-un termen de 6 luni, începând cu data deciziei
interne definitive.
Incercati sa sesizati CEDO mai inainte de expirarea acestui termen de 6 luni.
Daca instanta de recurs intarzie cu redactarea hotararii aveti dreptul de a-i adresa o cerere prin care sa precizati ca doriti sa sezizati Curtea si sa urgenteze redactarea hotararii sale.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)
Scurgerea termenului de 6 luni pt.cerere la cedo... vladutza vladutza lamuriti-ma si pe mine exact de cand se scurge acest termen de 6 luni. am gasit aceste explicatii: Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma adresez cedo? cattie cattie Vreau sa stiu daca ma pot adresa CEDO,intrucat mi-au fost tinute la Parchet timp de 8 ani doua dosare penale in care am fost parte vatamata ,iar acum mi ... (vezi toată discuția)