avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

Buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma ajutati
Bunicul meu are un teren de 1000mp si are 2 copii mama si unchiul care au renuntat in fata unui notar la pamant. Acum bunicu ar vrea sa-mi dea mie jumatate din pamant (acea jumatate de pamant este goala nu are nimic construit pe ea) as vrea sa stiu cum procedam si daca e obligatoriu sa vina sa masoare pamantul (ca sa nu mai masoare nu ar putea folosi schita care este deja facuta) cei de la cadastru pt ca el vrea sa-mi dea pamantul fara sa stie unchiul .
Dar daca imi face act de donatie la notar pe baza acestui act as putea sa-mi fac mai apoi titlu de proprietate? Astept raspunsurile dvs multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
deea-stefy, utilizator
Unele lucruri (cum e si ceea ce doriti d-voastr) trebuiesc facute la vedere ca sa nu regretati mai tarziu. Bunicul dumneavoastra poate dispune cum doreste de averea sa, inclusiv sa va vanda dumneavoastra.
Dupa emiterea unui act (vanzare, donatie sau ce o fi) nu vi se intocmeste un alt titlu, acel contract va fi actul d-voastra de proprietate.
nu inteleg " au renuntat la teren la notar".
ce aveti in vedere cand faceti aceasta afirmatie?
pentru a va dona, bunicul trebuie sa isi cadastreze, intabuleze imobilul.
sa faca ulterior un act de dezmembrare din care sa rezulte lotul dorit de catre dvs.
nu va recomand un contract de donatie in acest caz.
liberalitatile se pot "ataca" de catre mostenitorii rezervatari .
va recomanda ca dupa efectuarea documentatiei cadastrale, intabulare, etc. sa incheiati un act de v-c in forma autentica, la notar cu bunicul dvs.
Si acest act de vanzare cumparare poate fi atacat in consideratie unei donatii deghizate. Va recomand incheierea unui contract de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre testament mada_roxi mada_roxi buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma puteti ajuta Bunicul meu are un teren de 1000mp pe care e construita casa lui, el are 2 copii pe mama si 1 ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in acest caz. CornelCornel CornelCornel Buna ziua!in 1996 bunicul meu a cumparat o casa nationalizata si el o putea trece pe numele altuia dupa 10 ani adica in 2006.In acel an bunicul meu ia dat ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire matiutaflorin matiutaflorin Imi poate spune cineva va rog mai pe intelesul tuturor ce inseamna asta - \'\'\'\'\'\'\' in caz de deces al renunţătorului, partea de moştenire la care ar ... (vezi toată discuția)