avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Imi poate spune cineva va rog mai pe intelesul tuturor ce inseamna asta - ''''''' in caz de deces al renunţătorului, partea de moştenire la care ar fi avut dreptul nu se transmite la proprii moştenitori, iar descendenţii lui nu vor putea veni la moştenire prin reprezentare ci numai în nume propriu, în condiţiile legii''''

As vrea sa intabulez o casa pe mine,casa fiind pe bunicu si bunica care au avut 2 fii ,unul dinte ei a decedat(unchiul meu) el avand o fiica.Unchiul meu a renuntat la mostenire .Am fost la un notar si mi a spus ca trebuie facuta mostenirea pe bunica si tatal meu dupa care un contract de donatie mie si intabularea.Am intrebarea fiica unchiului meu mosteneste partea unchiului daca acesta a renuntat la mostenire?s ar putea ataca in vreun fel asemenea contract?dezavantaje?

Fiica unchiului nu mai are nioci un drep la mostenire . Faci succesiunea dupa bunica si dupa tatal dvs. Nu poate ataca actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)