avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum pot inchide un sold la un client prin sponsorizare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum pot inchide un sold la un client prin sponsorizare ?

Am facturat marfa unei persoane juridica din anul 2009, nu mi-a fost platita factura pana acum ( scuza este ca nu au bani). Dar patronul mi-a sugerat sa inchidem soldul prin sponsorizare intrucat ei sponsorizeaza o echipa sportiva. M-am tot gandit cum pot proceda dar nu vad decat o solutie si anume: ei sa imi dea banii pe factura iar eu banii respectivi sa-i dau ca sponsorizare echipei pe care o sponsorizeaza ei.
Va rog daca aveti alta ideie ajutati-ma,
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 11:49, 26 Aprilie 2010
Ce va sugereaza patronul este original, oricum. Ca sa dati bani pe sponsorizare trebuie sa aveti incheiate acte in acest sens. Adica sa existe un contract de sponsorizare intre firma la care tineti contabilitatea si echipa sportiva sponsorizata.
Altfel, cheltuiala dv. se transforma in nedeductibila. Mai trebuie sa fiti constienta ca o asemenea operatie este fictiva, cu consecintele ce decurg din acest lucru.
In rest hartia suporta orice.
Si o intrebare pentru patron : daca nu incaseaza banii pe marfa , cum isi acopera cheltuiala facuta cu achizitia ei ? Sau si marfa este fictiva ?
Nu, marfa nu este fictiva, dar cele 2 societati ( a mea si clientul ) mai sponsorizam din cand in cand echipa respectiva, nu stiu ce intelegeri sunt intre cei 2 patroni dar al meu mi-a sugerat ca nu poate sa insiste sa-si recupereze banii si de aceea vrea sa facem sponzorizare. Problema eu o inteleg astfel : m-ai intai tot trebuie sa-mi dea banii societatea respectiva iar eu sa ii dau mai departe pe baza unui ctr. de sponsorizare, alta cale nu vad. Deci avem echipa sportiva pe care in procent mai mare o sponzorizeaza societatea client mie, clientul care trebuie sa -mi plateasca si eu care trebuie sa primesc banii dar cu "conditia" sa fac sponsorizarea.
Ajutati-ma sa-mi rezolv problema.:((
nu inteleg cum "devine" treaba
A= firma dvs
B= firma client
C= echipa sportiva

B- datoreaza bani lui A
B- face sponsorizare lui C
A= doreste sa sponsorizeze pe C ,ca sa stinga datoria lui B catre el ?
Nu se leaga ...
stiu ca nu se leaga dar patronul mi-a spus sa gasesc o cale pentru a inchide factura respectiva fara a mai lua banii de la societatea respectiva, i-am spus ca nu am cum si atunci a venit cu ideea sa facem sponsorizare, dar eu nu pot sponsoriza societatea respectiva ( el asa a spus) pentru ca aceasta sa dea banii mai departe la echipa sportiva, din cate stiu eu pot sponsoriza echipa dar nu societatea, dar pentru asta trebuie sa imi recuperez banii de la respectiva societate si sa ii dau mai departe pe sponsorizare, este corect sau exista si alta posibilitate ?
parerea mea:
1. faci storno la factura de marfa (clientul ”iti returneaza marfa”)
2. faci contract de sponsorizare cu echipa
3. inregistrezi sponsorizarea pentru echipa respectiva, cu marfa aferenta fostei facturi (ai grija sa te incadrezi in limitele legale - vezi Cod Fiscal)
6582 Donatii si subventii acordate = 371 Marfuri (valoarea marfurilor facturate anterioar)
Obs:
1. Marfa sponsorizata va fi livrata echipei de societatea cealalta pt care le-ai avut facturate (nu te priveste cand, cum si in ce fel)
2. Tu te-ai scazut in aceste conditii din gestiune cu marfa si cu ”banii”, ca sa nu treci pe pierdere suma respectiva (clienti incerti si ulterior pierderi din creante)
Sper sa te ajute ideea mea.

Alte discuții în legătură

Sponsorizare in numerea si sponsorizare in bunuri LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Buna ziua , am urmatoarele spete: - se sponsorizeaza in numerar catre o firma suma de 1000 , se intocmeste contract de sponsorizare. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se procedeaza cu sponsorizarea de catre o firma catre o firma de turism, este vreun plafon sau ca sa fie cheltuiala deductibila trebuie sa fi pe ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare servicii prin contract fara factura adriana_p adriana_p Buna ziua Firma noastra a incheiat cu o fundatie un contract de sponsorizare prin care noi acordam sub forma de sponsorizare servicii de paza in cadrul uni ... (vezi toată discuția)