avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul din afara casatoriei

am si eu o problema si as vrea daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva.
am o relatie de vreo 2 ani cu un barbat care e casatorit dar care nu mai locuieste cu sotia de 2 ani si ceva.acum sunt insarcinata si el isi doreste foarte mult acest copil sotia lui nu a vrut sa faca copii.Ea acum il ameninta ca la divort o sa ii ia jumatate din tot ce are si o sa il acuze ca are un copil in afara casatoriei.As vrea sa stiu daca copilul are vreo influenta asupra partajului si daca poate ridice probleme la divort. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 16:43, 14 Aprilie 2010
Copilul din afara casatoriei poate influenta doar retinerea culpei barbatului in desfacerea casatoriei.
In ce priveste partajul bunurilor comune, stabilirea cotelor de contributie ale fiecarui sot nu este influentata in nici un fel de catre copii, fie ei din casatorie sau din afara casatoriei.
buna ziua .
daca sotia poate dovedi relatia de adulter a sotului, poate invoca culpa sa in actiunea de divort . ca atre, divortul se va putea pronunta din vina sotului iar acesta poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata pe care sotia sa le va suporta cu acest proces .
faptul ca dansul are un copil cu o alta femeie nu poate influenta in nici un fel procesul de partaj. acest aspect nu are nici o relevanta in ceea ce priveste partajarea masei matrimoniale a sotilor .
Divprtul se va pronunta probabil din vina lui, va fi obligat sa/i plateasca cheltuielile facute cu ocazia procesului si atat.
Cu privire la partaj, nici nu poate fi pus in discutie , faptul ca are un copil cu alta femeie. Poate sa aiba si zece ... :) nu are legatura cu obiectul dosarului de partaj.
daca bunurile sunt comune se impart de regula, egal. daca bunurile sunt proprii ale sotului, sotia nu va lua nimic din acestea. va avea cel mult drept de creanta pt ce au investit impreuna in timpul casatoriei.
faptul ca veti avea un copil impreuna, nu influenteaza partajul.
decizia de a avea un copil va apartine amandurora si nu ar trebui influentata de un partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pentru adulter evfab evfab Buna ziua! In cazul in care sotul a inselat pentru o perioada lunga de timp (exista multe probe doveditoare) dar doreste sa paraseasca familia cu o parte ... (vezi toată discuția)
Adulter gabriel-dorin gabriel-dorin sotia mea vrea sa divorteze si ma acuza de adulter,pe buna dreptate.va rog mult sa-mi spuneti ce atrage dupa sine acest motiv de divort?mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)