avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Leasing

In cazul in care firma cumpara o masina in leasing .....
-amorizezi lunar masina iar dupa o vreme numai ai posibilitatea de a plati ...
-firma de la care ai luat tu masina vine si ti-o ia iar tu in contabilitate ce faci?
Cel mai recent răspuns: evidlena , utilizator 23:23, 18 Februarie 2007

Specificati este un leasing FINANCIAR sau OPERATIONAL...

Specificati este un leasing FINANCIAR sau OPERATIONAL...?
Leasing financiar.....si daca stii ceva carti deswpre leasing
Art. 25, L 571/2003

1. In cazul leasingului financiar utilizatorul este tratat din punct de vedere fiscal ca proprietar in timp ce in cazul leasingului operational locatorul are aceasta calitate.
Amortizarea bunului care face obiectul unui contract de leasing se face de catre utilizator, in cazul leasingului financiar si de catre locator in cazul leasingului operational ,cheltuielile fiind deductubile potrivit art. 24
2.In cazul leasingului financiar utilizatorul deduce dobanda iar in cazul leasingului operational locatorul deduce chiria.


Parerea mea este ca in contabilitate daca ai dedus si dobanda si amortizare lunara ai incarcat cheltuielile de 2 ori, influentand rezultatul exercitiului lunar , si totodata ai redus valoarea de achizitie cu amortizarea.Eu as proceda astfel : pe valoarea amortizarii calculata as creea un venit (cu impozit aferent ),iar pe valoarea de achizitie al mijlocului fix as intra in litigiu cu locatorul..iar in contabilitate se opereaza solutionarea litigiului.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2007
evidlena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism dpdv fiscal camicami camicami Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de ... (vezi toată discuția)
Leasing Relidaniela Voicu Relidaniela Voicu este corecta sintagma leasing financiar?#-o (vezi toată discuția)
Leasing auto bastti bastti Buna O masina pe firma in leasing in lei.As dori niste lamuriri(nu am mai avut leasing). Tva inregistrari, cheltuieli in viitor pt.masina . Va multumesc ... (vezi toată discuția)