avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua.Va rog frumos sa ma lamuriti.Sunt proprietara unui apartament si as vrea sa ma casatoresc.Dar imi este teama sa nu ajung iar la un divort si apoi partaj.Ce masuri de prevedere as putea sa-mi iau ca in cazul unui partaj sa nu am surpriza ca raman fara casa sau ca trebuie sa impart casa cu el.Mentionez ca am si un copil.Va rog dati.mi un sfat ,daca pot face un contract inainte de casatorie.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:50, 14 Aprilie 2010
Bunul dobandit inainte de casatorie este bun propriu si n u va fi adus la masa de partaj cu un eventual fost sot viitor.
Cu alte cuvinte este aparatamentul dvs. si asa va ramane si daca va veti desparti de viitorul sot. Mai aveti varianta de a-i vinde copilului dvs. apartamentul, mentinandu-va uzufructul viager.
succes.
av. M.Hornea
Apartamentul isi va pastra regimul de bun propriu si in urma casatoriei , asa incat n u trebuie sa va faceti probleme .
stati linistita,el nu are dreptul,puteti face si acel contract inainte de casat,succes!
Daca este proprietatea dvs. achizitionat inainte de a va casatori, nu va intra in masa partajabila, pt ca nu devine bun comun.
Stati linistita.
la partaj nu va fi impartit apartamentul, va avea cel mult dreptul la o suma de bani pt ce a investit impreuna cu dvs in apartament ( daca va investi).
in schimb, daca decedati inaintea lui, sotul va mosteneste. deci copilul dvs va trebui sa-i dea din ap, 1/4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentinerea casei ContSters96930 ContSters96930 As dori sa stiu daca ma casatoresc acum legal si sa presupun ca peste 5 ani ne despartim sotul are dreptul la apartamentul meu pe care il detin. (vezi toată discuția)
Partaj divort gabriela22 gabriela22 Buna ziua, Am un apartament cumparat de paruntii mei inainte de casatorie. Apartamentul este pe numele meu de fata. Va rog sa-mi spuneti daca in urma unui ... (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)