Sunt actionar la o S.C.-S.A.din anul 1996.Dupa catva timp societatea s-a privatizat.Pana in prezent nu am primit niciodata devidente,iar proprietarul majoritar a subanchiriat spatiul.Actiunile societatii nu se tranzactioneaza nicaieri Va intreb:cum trebuie sa procedez si daca am dreptul sa primesc devidente sau cum pot vinde actiunile?Pe actionarul principal nu-l gasesc la locatia pe care a subanchiriat-o si nu-mi da nimeni nici o informatie.
1. Solicitati de la ORC informatiile care va privesc....sediul, actionariat, copii dupa bilanturile contabile depuse etc.
2. Contactati in scris Societatea, solicitand sa vi se puna la dispozitie date cu privire la situatia dividendelor.
3. Apelati la un avocat pentru a va asista.
Sunt actionar la o S.C.-S.A.din anul 1996.Dupa catva timp societatea s-a privatizat.Pana in prezent nu am primit niciodata devidente,iar proprietarul majoritar a subanchiriat spatiul.Actiunile societatii nu se tranzactioneaza nicaieri Va intreb:cum trebuie sa procedez si daca am dreptul sa primesc devidente sau cum pot vinde actiunile?Pe actionarul principal nu-l gasesc la locatia pe care a subanchiriat-o si nu-mi da nimeni nici o informatie.
Faceti o cerere la ORC ( Registrul Comertului) prin care solicitati eliberarea unui certificat constatator referitor la societatea respectiva si o copie certificata dupa bilantul societatii . Din certificatul constatator ar trebui sa reiasa numele administratorului, sediul , daca mai functioneaza sau nu aceasta societate. Se poate sa si fi mutat sediul in alta parte decit in locatia initiala. Dividendele se acorda doar daca unitatea a realizat profit si daca acest lucru este hotarit de adunarea generala a actionarilor.In calitate de actionar , daca s au acordat dividente aveti dreptul sa le incasati. Daca societatea nu este tranzactionata pe o piata organizata, vinzarea cumpararea actiunilo se stabileste in actul constitutiv al societatii si trebuie vazut continutul acestuia. Ar fi bine sa faceti o cerere scrisa pe care sa o adresati societii respective sau chiar administratorului acesteia in care sa solicitati informatiile despre starea societatii.
Actiuni dacia
omul70
Detin actiuni [SOCIETATE] obtinute prin alocarea cupoanelor de privatizare din anul 1996. Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de a le valorifica (vinde) ... (vezi toată discuția)