avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiuni mostenite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiuni mostenite

In urma procesului national de privatizare bunica mea a intrat in posesia unor actiuni. Aceasta a decedat si pe baza certificatelor de mostenitor ulterioare ca urmare a decesului bunicului si parintilor mei, am intrat in posesia unui numar de actiuni, cele ale bunicii.
Cui trebuie sa ma adresez si cum pentru a vedea care este soarta acestora, pentru ca aceasta nu a beneficiat de dividente, iar in timp societatea si-a majorat capitalul de mai multe ori?.
Din cate cunosc firma la care bunica era actionar a fost cumparata de catre un concern care actualmente detine pachetul majoritar, iar aceste actiuni nu se mai tranzactioneaza la bursa. Cum as putea valorifica aceste actiuni si cui trebuie sa ma adresez pentru a incasa dividendele care s-au dat in timp?
Cel mai recent răspuns: Farkas Traian , utilizator 21:20, 10 August 2010
Va puteti adresa SC emitente a actiunilor pentru informatii financiare.
Verificati daca este listata pe BVB sau pe RASDAQ si care a fost ultima cotatie.
Verificati si la Registrul "Depozitarul Central" care este actionariatul.
Verificati starea SC printr-un certificat de la ORC
Daca este necotata, puteti solicita retragerea din societate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente si actiuni vaspa vaspa Detin un Certificat de actionar de la marea privatizare. Cum as putea afla daca sunt de luat dividente pe actiunile respective, cu precizarea ca pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Actiuni dacia omul70 omul70 Detin actiuni [SOCIETATE] obtinute prin alocarea cupoanelor de privatizare din anul 1996. Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de a le valorifica (vinde) ... (vezi toată discuția)