avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stabilire valoare ceruta in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stabilire valoare ceruta in instanta

Buna ziua,
Sunt in situatia in care-mi voi actiona angajatorul in instanta. Acesta mi-a platit o parte din salariu, insa nu pe cel din contract. Cum se stabileste in actiunea pe care o voi face la instanta valoarea ce va fi recuperata? In contract este scrisa suma bruta. Eu va trebui sa cer diferenta fata de net-ul pe care trebuia sa-l primesc sau trebuie sa tin cont de si de taxele pe care le voi plati? De ex: sal brut cf ctr era de 2500 lei(1700 lei net), iar suma pe care angajatorul mi-a platit-o este de 500 net.
Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:06, 15 Aprilie 2010
Diferentele le faceti la neturi. Deci, ar trebui sa primiti 1.200 lei.
Taxele sunt obligatorii catre stat, asa ca pe dvs va intereseaza banii cu care ramaneti in mana. Deci, netul.
Mergeti pe suma bruta, oricum trebuie facute si viramentele la sumele datorate dumneavoastra cu titlu de salariu.
ar trebui sa cereti expertiza contabila.
Solicitati diferenta pana la suma bruta, suma din contract.
Daca impozitele sunt cu retinere la sursa (le achita angajatorul) solicitati, la fel diferenta pana la suma stabilita in contract.
In cazul in care se opune, ii revine obligatia de a demonstra ca a achitat si cat a achitat iar instanta se va pronunta in consecinta.
Personal nu as solicita expertiza contabila deoarece nu as dori sa achit contravaloarea expertizei doar pentru faptul ca am solicitat-o.
Nu are decat sa solicite angajatorul expertiza contabila, ii profita deci si achita c-v. acesteia.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Avocatul meu m-a sfatuit sa cer suma neta. Acum vad ca parerile sunt impartite...
Va multumesc mult pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Venit salarial plafonat. buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: trebuie ... dangabi78 dangabi78 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: trebuie sa calculez suma de restituit de catre un angajat care are venitul salarial plafonat la nivelul ... (vezi toată discuția)
Restituire diferente salariale incasate necuvenit Danny86 Danny86 Am fost salariat intr-o institutie de stat. La aproape un an dupa incetarea contractului de munca, am primit o dispozitie de la respectva institutie prin care ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu pentru contract partial de la 01 februarie Doinitza58 Doinitza58 Buna ziua, Am doua contracte de munca de cate 2 ore la doua societati diferite cu salariile brute de 1000 lei respectiv 875 lei. In luna ianuarie salariile ... (vezi toată discuția)