Buna ziua,
Sunt in situatia in care-mi voi actiona angajatorul in instanta. Acesta mi-a platit o parte din salariu, insa nu pe cel din contract. Cum se stabileste in actiunea pe care o voi face la instanta valoarea ce va fi recuperata? In contract este scrisa suma bruta. Eu va trebui sa cer diferenta fata de net-ul pe care trebuia sa-l primesc sau trebuie sa tin cont de si de taxele pe care le voi plati? De ex: sal brut cf ctr era de 2500 lei(1700 lei net), iar suma pe care angajatorul mi-a platit-o este de 500 net.
Va multumesc mult pentru ajutor.
Diferentele le faceti la neturi. Deci, ar trebui sa primiti 1.200 lei.
Taxele sunt obligatorii catre stat, asa ca pe dvs va intereseaza banii cu care ramaneti in mana. Deci, netul.
Solicitati diferenta pana la suma bruta, suma din contract.
Daca impozitele sunt cu retinere la sursa (le achita angajatorul) solicitati, la fel diferenta pana la suma stabilita in contract.
In cazul in care se opune, ii revine obligatia de a demonstra ca a achitat si cat a achitat iar instanta se va pronunta in consecinta.
Personal nu as solicita expertiza contabila deoarece nu as dori sa achit contravaloarea expertizei doar pentru faptul ca am solicitat-o.
Nu are decat sa solicite angajatorul expertiza contabila, ii profita deci si achita c-v. acesteia.