avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venit salarial plafonat. Buna ziua! Va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venit salarial plafonat. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: trebuie ...

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: trebuie sa calculez suma de restituit de catre un angajat care are venitul salarial plafonat la nivelul celui al viceprimarului, si in unele luni, datorita sporurilor, l-a depasit. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 13 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabiliti in fiecare luna venitul salarial plafonat la nivelul celui al viceprimarului si venitul salarial al acelui salariat.

Din venitul salariatului scadeti venitul plafonat la nivelul viceprimarului si va da o diferenta bruta ...scadeti impozitul si contributiile si rezulta venitul net care trebuia primita.

Din cel primit scadeti venitul care trebuia incasat si va da diferenta de restituit.
Va multumesc pt raspuns. Problema este ca salariatul respectiv doreste, ca din diferenta neta ce reiese ca o are de restituit sa i se scada diferentele la contributii si impozit platite in plus. Este corect?
Este corect .. aici va trebuie un contabil care sa va faca calculul exact .. una este sa ti se retina contributii la un salariu de 10.000 lei si alta la un salariu de 6.000 lei ...

Postati cele doua sume ... salariul brut primit initial, respectiv salariul brut pe care trebuia sa il primeasca
Daca diferenta bruta dintre venitul incasat si venitul plafonat este de 7396 lei, cat va fi suma neta ce trebuie restituita?
Iar pt suma de 7396 se vor calcula contributii si impozit ce se vor compensa cu contributiile si impozitul din lunile urmatoare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din calculul meu ar reiesi un net in jur de 4300 lei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Calculare salariu Alex_Hre Alex_Hre Buna ziua, as dori sa aflu exact ce suma trebuie sa cheltuiasca in total angajatorul pentru a oferi un salariu net (carte de munca) de 4300 lei. Altfel spus, ... (vezi toată discuția)