avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe unitate pentru nastere copil numai banii pe care i-am primit nu sunt un salariu mediu pe unitate ci un salariu al meu.Cum pot face sa aflu daca s-a calculat un salariu mediu pe unitate?Mentionez ca firma la care am lucrat este o firma mare cu peste 200-250 angajati.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:58, 29 Ianuarie 2010
Salariul mediu pe unitate este suma totala a salariilor net realizate pe unitate si se imparte la numarul total de salariati, din luna in care se plateste indemnizatia de nastere.
Am inteles acest aspect problema mea este cum pot demonstra ca nu am primit salariul mediu pe unitate?.....?.Refuz sa cred ca intr-o firma cu 25o angajati salariul mediu pe unitate coincide cu salariul pe care l-am avut eu.
Multumesc si mai astept si alte raspunsuri.
Solicitatii detalii de la persoana care a calculat.

Salariul mediu pe unitate se calculeaza raportand suma salariilor tarifare brute la numarul de salariati si se acorda in valoare bruta.

Nu este venit de natura salariala si nu se impoziteaza,dvs. primiti c/val unui salariu mediu pe unitate,suma care nu este cuprinsa in statul de salarii.
dana.1610 a scris:

Am inteles acest aspect problema mea este cum pot demonstra ca nu am primit salariul mediu pe unitate?.....?.Refuz sa cred ca intr-o firma cu 25o angajati salariul mediu pe unitate coincide cu salariul pe care l-am avut eu.
Multumesc si mai astept si alte raspunsuri.



Mergeti la persoana care calculeaza salariile si intrebati:
- salariul primit in luna .............., ce reperezinta ?
- cum a fost calculat ?
- in contabilitate cum este inregistrat ?
Dvs. trebuie sa primiti salariul mediu pe unitate (salariul net ), pentru luna in care ati facut cererea.
Asa cum spune si @Angel 2007, nu este venit de natura salariala si nu apare pe statul de plata din luna cand ati facut cererea.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Eu nu inteleg de ce dvs spuneti ca este in valoare neta.

Alte discuții în legătură

Compensatie 15% din brut / concediu maternitate andira andira Buna ziua, Va rog, am doua intrebari: in ce conditii pot beneficia de compensarea de 15% din brut, pe minim 6 saptamani din durata concediului de ... (vezi toată discuția)
Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)