avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act-vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act-vanzare cumparare

Buna ziua!
Am o problema foarte serioasa si nu stiu cum as putea sa o rezolv.Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat!
Bunicii mei "au" o casa in bucuresti, ei au 2 copii pe tatal meu si matusa mea.
Dupa moartea bunicului s-a facut succesiunea si bunica s-a ales cu 3 sferturi din casa iar tatal meu si matusa fiecare cu jumatate dintr-un sfert.
Bunica a facut acte de vanzare cumparare pentru partea ei matusii acum 5 luni, cu rata viagera si matusa poate intra in folosinta bunului doar dupa decesul bunicii. In acel act este mentionat ca matusa i-ar fi data bunicii o suma de bani, bunica afirmand acest lucru in act. Problema este ca bunica nu a primit nici un ban, avand incredere in matusa ca o sa-i dea banii dar nu i-a dat!
Acum bunica vrea sa anuleze acel act deoarece vrea sa i lase ceva si tatalui meu.
Se poate ataca intrun fel acest act? Ar avea sanse sa castige bunica? Bunica mai spune ca matusa a profitat de ea deoarece este batrana aproape 80 de ani si a dus-o sa semneze actele. Matusa a fost la iml si i-a scos act ca si cum bunica ar fi constienta de ceea ce face.
Acum matusa nu vrea sa recunoasca ca nu i-a dat banii si nu mai vrea sa anuleze actul. Si vine peste ea in casa si vrea sa bage chiriasi intr -o camera!
Bunica e disperata nu stie ce sa mai faca. Unde trebuie mers?
Va multumesc mult:(
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:33, 15 Aprilie 2010
trebuie mers in instanta si anulat actul pentru simulatie.. daca o aveti pe bunica de partea dvs e ok.. mai ales ca nu-i respecta nici dreptul de uzufruct viager
Buna ziua !
Poate introduce actiune pentru rezilierea contractului de vanzare - cumparare cu renta viagera. Pentru a putea aprecia sansele de reusita ale unei astfel de actiuni, trebuie citit si analizat actul incheiat, conditiile de valabilitate si cunoscuta amanuntit situatia de fapt.
Consider ca este necesar sa apelati la un avocat pentru initierea unei astfel de actiuni.
Cu stima !
Va multumesc pentru raspunsuri!
verifica si mesageria privata
contractul incheiat de bunica si matusa este prezumat a fi o donatie-art.845 Cod civil.
la decesul bunicii, tatal dvs va putea solicita reductiunea liberalitatii.
cea care va trebui sa probeze ca nu a fost o donatie va fi matusa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere act vanzare cumparare july_a34 july_a34 Buna ziua. Am si eu o problema: A fost facut act de vanzare cumparare cu uzufruct. Pe contract scrie suma de 80000 euro, contractul fiind facut in 2009 ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un contract de vanzare cumparare cu cluza de intretinere? dan755 dan755 Buna ziua. In 2006 decedeaza bunicul meu dupa care se face succesiunea intre tatal meu, fratele lui si bunica mea. Tot in 2006 dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera psiholog_elena psiholog_elena Buna ziua, as dori sa intreb un avocat pentru a-mi explica situatia in care ma aflu. Parintii mei au impreuna o casa si un teren. Tatal a murit iar prin ... (vezi toată discuția)