am si eu o intrebare pentru cine se pricepe sa ma lamureasca..am fost la un interviu si mi s-a spus ca mi se va face contract de mandat...si nu contract de munca! as vrea sa stiu concret care este diferenta dintre acestea doua in ceea ce priveste venitul, ca am inteles ca nu este vorba despre un venit fix...vreau sa stiu daca se merita! mentionez ca postul este acela de Consultant Financiar! Va multumesc B-)
Persoana care a fost la acel interviu, a aflat de la reprezentantul companiei de asigurari,(presupun ca doriti o pozitie de consultant financiar asigurari de viata)
care este continutul contractului,care sunt drepturile si obligatiile partilor, cum/cand se face plata comisionului pentru politele incheiate,care sunt limitele mandatului,cine suporta cheltuielile si plateste CAS,etc.
Cum n-a vrut sa va spuna si dv., iar singurul interes este venitul, va spun eu pe scurt:
-mandatarul primeste un comision pentru munca depusa(vanzari) reprezentand un procent din incasarile lunare si/sau din valoarea fiecarui contract incheiat, indiferent de timpul pe care il aloca acestei activitati(contactare/castigare/ consultanta clienti). Nu exista un salariu cu toate componentele lui, ci un venit nelimitat functie de realizari.
Diferentele fata de contractul de munca sunt mai multe si pot varia functie de companie.
Declaratia 392
consela
un broker de asigurari cu contract de mandat la o societate de asigurarii avea obligatia depunerii pana la data de 25.01.2011 a acestei declaratii la organul ... (vezi toată discuția)