avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... declaratia 392
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

declaratia 392

un broker de asigurari cu contract de mandat la o societate de asigurarii avea obligatia depunerii pana la data de 25.01.2011 a acestei declaratii la organul fiscal
Cel mai recent răspuns: gabrielaghm , utilizator 10:18, 3 Martie 2011
depinde ce intelegeti prin broker de asigurari cu contract de mandat. Aveti statut de persoana juridica si firma dvs. incaseaza banii pe polite urmand apoi sa fie dati mai departe catre firma de asigurari, sau doar incasati comisioane de la firma de asigurari?
incasez comision de la firma de asigurari,nu am statut de persoana juridica ,dar am inteles ca aveam aceasta obligatie
si eu am lucrat ca si dvs. si din cate stiu nu se depune aceasta declaratie; trebuie sa va declarati veniturile si daca impozitul nu se retine la sursa ( este mentionat in contractul de mandat) atunci trebuie sa mergeti lunar sa va platiti impozitul. Alta obligatie nu aveti. Declaratia 392 este o declaratie prin care dvs. aratati statului cu ce firme ati lucrat intr-o anumita perioada de timp, daca este platitoare de TVA sau nu si sumele pe care le-ati rulat. Dvs. ca si persoana mandatata nu lucrati direct cu nici o firma.
asa stiam si eu dar mai nou am aflat ca trebuai depusa pt anul 2010 si pentru brokeri
Ca agent aveti abligatia din cate stiu eu sa depuneti aceasta declaratie numai daca nu vi se retine impozitul aferent fiecarei luni pe comisioanele incasate. De regula atat asiguratorii cat si brokerii trimit aceste fise fiscale catre administratia financiara.
Impozitul se poate retine partial sau total la cererea dv iar la sfarsitul anului fiscal daca vi s-a retinut partial va trebui sa platiti diferenta in termenul in care sunteti anuntat.

Alte discuții în legătură

Urmarit pentru incasari nedepuse/contracte fictive andrei_topoliceanu andrei_topoliceanu am si eu nevoie de ajutor cu ceva timp am lucrat la o firma de asigurari brokeri Bussines Wide cea mai mare firma de tepari nam avut de unde sa stiu, eram pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unui contract de mandat demnitate demnitate In cat timp de la incheierea unui contract de mandat ca persoana fizica cu o soc. de asigurari trebuie sa-l inregistrezi la fisc? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pensionar si angajat cu contract de mandat Mario-100 Mario-100 Sunt pensionar in sistemul public de pensii si realizez si venituri dintr-o activitate profesionala (pe baza de mandat comercial si obtin doar comision din ... (vezi toată discuția)