avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polite PAID in franciza
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polite PAID in franciza

Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii agentiei. Am observat insa ca acestea lucreaza cu persoanele juridice in franciza si nu stiu exact ce presupune aceasta. In 2007 am avut un contract de colaborare pt polite RCA si luam comision 18-28% din politele vandute. Am inteles ca in regim de franciza comisionul PAID poate fi de 85% din politele vandute, dar mai exact ce presupune pentru agentia mea si pentru clienti acest contract de franciza si care sunt riscurile? In cazul unor daune sub o anumita suma, clientii pot sa nu fie despagubiti?Sau agentia mea poate fi obligata sa plateasca despagubiri? Se merita sa inchei un contract de franciza sau societatile de brokeraj accepta si contracte de colaborare la PAID, cu comision simplu de 20%, si nu ar fi de preferat acesta in locul celui de tip franciza?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 17:35, 5 Iulie 2011
Cel mai bine ar fi sa contactati una din cele 13 societati de asigurare care au intrat in program si vedeti ce oferte de colaborare va ofera ca persoana juridica.
In acest moment, prima obtiune sunt societatile de brokeraj deoarece multi clienti cer in mod expres polite de la anumite societati (in general in functie de societatea unde au RCA si de experientele avute cu acestea). Astfel prin societatile de brokeraj nu risti sa pierzi un client care vrea polita Unita in timp ce tu ai doar Astra, spre exemplu. Doar ca nu inteleg ce inseamna acest contract de franciza si daca merita sa-mi bat capul cu el.
Colaborarea stil franciza intr-adevar va ofera pana la 85% din comisionul brokerului acordat acestuia de catre asigurator. Franciza mai implica sa aveti dvs un sediu de sine statator care sa activeze sub regulile brokerului cu care veti incepe colaborarea. In plus, dvs va trebui sa suportati cheltuielile cu acel imobil (chirie, utilitati), precum si cu angajatii pe care ii veti avea.
Este un sistem mai complicat...si recomand acet tip de colaborare persoanelor cu experienta care au si un portofoliu de clienti pe care se poate baza.
Colaborarea in franciza inseamna ca veti cumpara de la un broker dreptul de a lucra sub firma lui si in conditiile impuse de el si lunar din comisionul pe care il incasati sa-i platiti brokerului o anumita suma timp de cativa ani pana la concurenta sumei stabilite cu acesta si apoi puteti lucra sub sigla dv proprie si cu conditiile proprii dar fara a incalca conditiile impuse de CSA. Daca dispuneti de bani pt a demara o astfel de activitateeste bine dar va trebuie multa rabdare si oameni de incredere cu care sa colaborati. Altfel veti avea mult de patimit.
Contractul de franciza cu o societate de brokeraj in asigurari presupune:
1)Dv. aveti dreptul sa vindeti in numele societatii de brokeraj produsele acesteia in termenii si conditiile impuse de ea.
2)Daca respectati cele semnate mai sus atunci primiti comisionul specificat 100% din care 15% il trage societatea de brokeraj.
3)Agentia dv. nu va plati despagubiri dar va intocmi actele pentru despagubiri pe care ulterior le va depune catre Compania de Asigurari din portofoliul dv.
4)In concluzie veti lucra cu mai multe Companii de Asigurari si fiecare produs are specificul sau in functie de Companie.
5)Daca sunteti din Bucuresti contactati-ma pentru detalii suplimentare!!!

Alte discuții în legătură

Agent asigurari/colaborator mariananitu mariananitu Buna ziua, Am fost de curand la un targ de job-uri unde am depus CV-ul si la o societate de asigurari. Ulterior am fost contactata de ei, spunandu-mi ca imi ... (vezi toată discuția)
Societate cu domeniu unic de acivitate "agent de asigurare" ionutpopescu ionutpopescu buna ziua care sunt pasii de urmat pentru infiintarea unui srl avand domeniu unic de activitate , iar in denumirea firmei sa apara \"agent de ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde asigurari legal intr-un magazin de piese auto? HotPink HotPink Buna seara sau… mai degraba buna dimineata! :) Am un magazin de piese auto si as vrea sa inchei si asigurari in spatiul inchiriat in care imi desfasor ... (vezi toată discuția)