avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... societate cu domeniu unic de acivitate \"agent de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

societate cu domeniu unic de acivitate "agent de asigurare"

buna ziua
care sunt pasii de urmat pentru infiintarea unui srl avand domeniu unic de activitate , iar in denumirea firmei sa apara "agent de asigurare"
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:41, 19 Iulie 2011
Dupa parerea mea nu puteti infiinta o astfel de societate. Agent de asigurare puteti fi pe langa un asigurator de pe piata si coordonat de un inspector de asigurari, dv urmand sa primiti comision functie de cate polite ati incheiat. Daca vreti sa lucrati cu mai multi asiguratori va puteti afilia ca asistent pe langa o firma de brokeraj unde tot asa veti lucra sub indrumarea unui coordonator si tot pe baza de comision.
srl-ul "Agent de asigurare" se foloseste de obicei ca fransiza pentru societatile de asigurari, dar poti face contracte cu societatile, numai ca nu ai aceleasi comisioane precum brokerul
in lege nu este specificat ca acest srl poate avea contract cu o singura societate de asigurare
Atentie la folosirea termenului de fransiza care inseamna partea din dauna pe care asiguratul o plateste din propriul buzunar. Termenul de franciza este acela care desemneaza faptul ca ati cumparat dreptul de a utiliza numele si conditiile de activitate ale unui broker sau firme contra unei chirii lunare pe o perioada de" n "ani, timp in care nu aveti voie sa incalcati conditiile in care lucreaza firma mama si nici sa stabiliti alte comisioane decat cele fixate de aceasta. Mai sunt si alte conditii dar nu este cazul sa le detaliez aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polite paid in franciza nitmar nitmar Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii ... (vezi toată discuția)
Tip de firma pentru activitatea de brokeraj in asigurari mknashu mknashu Ma ocup de brokeraj in asigurari ca si PFI deocamdata, dar as dori sa-mi deschid o firma. Nelamurirea mea este , ce fel de firma : PFA , I.I. sau SRL. Eu as ... (vezi toată discuția)
Poate un agent asigurari srl sa reprezinte mai multi emitenti de asigurari? georgemarinescu georgemarinescu Este posibil ca un agent de asigurari persoana juridica (SRL cu obiect unic de activitate) sa reprezinte/distribuie mai multe asigurari din aceeasi clasa emise ... (vezi toată discuția)