avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polite PAID in franciza
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polite PAID in franciza

Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii agentiei. Am observat insa ca acestea lucreaza cu persoanele juridice in franciza si nu stiu exact ce presupune aceasta. In 2007 am avut un contract de colaborare pt polite RCA si luam comision 18-28% din politele vandute. Am inteles ca in regim de franciza comisionul PAID poate fi de 85% din politele vandute, dar mai exact ce presupune pentru agentia mea si pentru clienti acest contract de franciza si care sunt riscurile? In cazul unor daune sub o anumita suma, clientii pot sa nu fie despagubiti?Sau agentia mea poate fi obligata sa plateasca despagubiri? Se merita sa inchei un contract de franciza sau societatile de brokeraj accepta si contracte de colaborare la PAID, cu comision simplu de 20%, si nu ar fi de preferat acesta in locul celui de tip franciza?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 17:35, 5 Iulie 2011
Polita PAID are o structura unica , pret unic si comision minimal , indiferent de asiguratorul care o genereaza . Daca doriti sa va valorificati portofoliul de clienti intr-un mod cat mai eficient , puteti sa bateti palma cu o firma de asigurari si sa vindeti personal polite facultative care au acoperiri mult mai interesante ( foc, explozie , gaze , vapori , raspunderi...etc .) la preturi apropiate de PAID si cu niste comisioane mult mai motivante . In plus , clientii pot sa plateasca si in rate si chiar cumpara protectie pentru evenimente mult mai probabile , mai ales cei care locuiesc la bloc .
Buna ziua,

Cel mai bine este sa faceti un contract cu un broker de asigurare pt ca puteti vinde orice tip de asigurare de la orice companie, eu lucrez la un broker si va pot ajuta
Da,am ajuns la aceeasi concluzie; am renuntat la ideea de contract pe societate,franciza e un risc prea mare, voi face contract de colaborare ca persoana fizica.Deocamdata am ceva probleme ce tin de logistica, cand le voi rezolva voi solicita ajutorul.Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent asigurari/colaborator mariananitu mariananitu Buna ziua, Am fost de curand la un targ de job-uri unde am depus CV-ul si la o societate de asigurari. Ulterior am fost contactata de ei, spunandu-mi ca imi ... (vezi toată discuția)
Societate cu domeniu unic de acivitate "agent de asigurare" ionutpopescu ionutpopescu buna ziua care sunt pasii de urmat pentru infiintarea unui srl avand domeniu unic de activitate , iar in denumirea firmei sa apara \"agent de ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde asigurari legal intr-un magazin de piese auto? HotPink HotPink Buna seara sau… mai degraba buna dimineata! :) Am un magazin de piese auto si as vrea sa inchei si asigurari in spatiul inchiriat in care imi desfasor ... (vezi toată discuția)