avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Urmarit pentru incasari nedepuse/contracte fictive
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Urmarit pentru incasari nedepuse/contracte fictive

am si eu nevoie de ajutor cu ceva timp am lucrat la o firma de asigurari brokeri Bussines Wide cea mai mare firma de tepari nam avut de unde sa stiu, eram pe postul de Unit Manager iar un consultant care al aveam in subordine a dat un cont de la carpatica unei cunostine acea cunostinta a dat teapa de vreo 4000 de lei in timpul asta eu nam stiut nimic pana cand am facut si eu comisionul meu si trebuia sa imi iau banii am fost anuntat de la sediu nostru ca sa ma prezint ca sa intamplat ceva am fost impreuna cu sefa mea acolo si ni sa spus ca trebuie sa platim din buzunarul nostru suma respectiva intrebarea mea a fost de ce mi sa raspuns ca stoian lucian agentul meu care a facut politele pe contul sefei mele ca eu nu aveam facut asa ceva si normal tr sa am, lea facut si nu a dat banii, mau dat afara obliganduma sa le dau bani nu am vrut ca imi luasem un avocat si eu si sefa mea care nea zis ca nu tr sa dam niciun ban mai ales eu care nu era pe numele meu nimica, avocata trimisese o instiintare ca tr sami dea salariu in termen de 3 zile nu am vazut asa ceva si am renuntat eu, acum am primit de la firma DANKO RECUP SERVICES o notificare care scrie ca sunt obligat sa dau comisionul inapoi la politele incheiate de mine cred ca cele de viata care tr sami dea ei bani si au luat ei bani pe ele oameni care si lea facut cu mine au zis ca nu mai vor sa continuie ca au vazut ce sa intamplat cu mine si imi spune in acea notificare ca in termen de 7 zile tr sa platesc suma de 3767,46 lei daca nu ma vor da in judecata se poate intampla? Si vreau sa ma ajute si pe mine cineva ei normal nu puteau sa ma angajeze ca agent de asigurari ca nu am bacul si tot au facuto cum trebuie sa procedez.:((
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 19:36, 7 Iunie 2011
Nu prea se intelege nimic din povestea dv. Banuiesc ca aveti un contract de munca sau de mandat. Cu acest contract mergeti cel mai bine la un avocat pt. ca exista situatii cind societatea de asigurari recupereaza banii de la brokeri ( pt. polite nedepuse pe care s-au inregistrat sau nu daune) iar brokerul ii recupereaza de la angajat sau colaborator.
Desi sunteti confuz in explicatii incerc sa va raspund. Daca nu ati semnat nici-un contract cu brokerul respectiv si nu aveati cod RAF emis de CSA nu ar trebui sa vatemeti. Raspunderea ar trebui sa o poarte " sefa " dv pe numele si codul careia lucrati. Angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta pt ca daca s-a ajuns la firma de recuperari nu o sa va fie usor.
Va dau dreptate,nu aveati ce cauta acolo.
Daca sunteti unit manager, incasati o suma de bani urmare a contractelor incheiate de catre echipa al carei coordonator sunteti.Este normal sa restituiti comisioanele incasate necuvenit.
Poate reusiti sa prezentati situatia mai clar.:)
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Acea polita va trebui platita de cel al carui "user" figureaza pe polita de asigurare(daca e vorba de o asigurare online), sau de cel care semneaza polita ca si intermediar si care implicit are si contract cu brokerul respectiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de agent de asigurari mikky_9 mikky_9 As dori sa stiu daca urmez un training la o companie,in domeniul asigurarilor de viata,in situatia in care dupa o perioada de proba vreau sa ma retrag sau sa ... (vezi toată discuția)
Contract de comision ContSters215113 ContSters215113 Buna ziua !am incheiat un contract de comision cu un broker de asigurari, si dupa ce am inceput sa fac asigurari am incercat sa imi aflu codul RAF, dar am ... (vezi toată discuția)
Disputa din cauza clientilor in asigurari Georgian Stan Georgian Stan Buna ziua, am avut un SRL, cu obiect principal de activitate asigurari, ca unic actionar si administrator, initial, apoi l-am pus si pe asociatul meu ca ... (vezi toată discuția)