avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Disputa din cauza clientilor in asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Disputa din cauza clientilor in asigurari

Buna ziua, am avut un SRL, cu obiect principal de activitate asigurari, ca unic actionar si administrator, initial, apoi l-am pus si pe asociatul meu ca administrator. Politele emise ale clientilor au fost mereu pe contul asociatului (el avand cod RAF-necesar emiterii de asigurari) dar facturarea comisionului a fost doar pe SRL (niciodata pe PFA-ul lui) doar eu am incasat si dividentele. Am decis sa renunt la SRL si sa devin angajat la un asigurator si i-am vandut lui firma in 2 etape, 50% si 50% din actiuni. Acum la scurt timp dupa ce firma este a lui, imi imputa si ma ameninta sa numai discut cu clientii firmei, ca si cand ar fi doar ai lui si incearca sa convinga clientii sa depuna marturie impotriva mea (din ce am inteles de la cateva persoane pe baza nerespectarii GDPR) ca ii sun si nu am acordul lor. Asa cum este legal, eu respect procedura si nu prezint o oferta inainte sa am acordul scris al clientului, ci doar il anunt telefonic de scadenta asigurarii. Aceasta fiind situatia, ar trebui sa ma ingrijorez, ce imi recomandati?
Cel mai recent răspuns: Georgian Stan , utilizator 14:20, 19 Iulie 2018
Buna ziua,

Din pacate de suferit au clientii care nu au nici o vina. Disputa dintre dumneavoastra (nu din cauza clientilor) se rezolva citind inca o data actele de colaborare / vanzare/ etc. incheiate, unde ar trebui sa se specifice mai multe obligatii si drepturi comune.

In schimb, deduc mai mult ca SRL-ul dvs. functiona ca asistent in brokeraj la un broker, fara un contract direct cu un asigurator.

Daca este asa, s-ar putea ca in contractul de colaborare cu brokerul sa aveti o clauza care sa specifice ca portofoliu de clienti apartine brokerului si nu dvs.. Verificati intai acest aspect si apoi puteti sa apelati la un mediator, dar ar fi bine lasati clientii in pace cu nerespectarea GDPR.
Buna ziua, contractele au fost facute cu minimum de clauze legale, nu este stipulata o astfel de situatie (obligatii/drepturi ulterioare). Da, contractul de mandat/asistent in brokeraj era intre SRL si broker, dar nu este nici o clauza de genul asta (fiecare are 5 pagini, le-am citit la momentul incheierii). Ceea ce cred ca doreste fostul asociat este convingerea clientilor sa depuna marturie in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent boker in asigurari voxmaris voxmaris Ce conditii trebuie indeplinite pentru a infinta o firma avand activitatea de asistent broker in asigurari? Codul CAEN e 6622? (vezi toată discuția)
Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)
Asistent in brokeraj : raj sau raf TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare Buna ziua, Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform ... (vezi toată discuția)