Buna ziua,
Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform legislatiei in asigurari un cod RAF ( am activat pana in decembrie ca persoana fizica cu contract de mandat ). Incepand cu 01.01.2016, conform Codului Fiscal, sunt obligat sa imi infiintez un SRL sau PFA pentru a putea desfasura activitatea in continuare.
As vrea sa stiu daca este necesar sa obtin un cod RAJ ( pentru persoana juridica ) sau pot in continuare ca angajat al firmei pe care o voi infiinta sa activez cu cod RAF ?
Va multumesc .
Buna ziua,
Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622.
Raspunsul meu aste strict pt intrebarea postata de dv
Codul RAF sau RAJ, se atribuie de ASF pentru persoana fizica, persoana juridica in baza contractului de mandat inchieiat de catre dvs. cu un asigurator, broker, daca sunt indeplinite conditiile de certificare profesionala. Numarul codului RAF sau RAJ, se aloca la solicitarea asiguratorului/ brokerului.
a)RAF - codificare pentru agentul de asigurare persoană fizică şi conducătorul/conducerea executivă a agentului de asigurare persoană juridică, pentru subagentul de asigurare, pentru asistentul în brokeraj persoană fizică şi, respectiv, pentru personalul propriu al brokerului de asigurare şi/sau reasigurare;
b)RAJ - codificare pentru agentul de asigurare persoană juridică, agentul de asigurare subordonat persoană juridică şi, respectiv, asistentul în brokeraj persoană juridică.