avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... declaratia 392
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

declaratia 392

un broker de asigurari cu contract de mandat la o societate de asigurarii avea obligatia depunerii pana la data de 25.01.2011 a acestei declaratii la organul fiscal
Cel mai recent răspuns: gabrielaghm , utilizator 10:18, 3 Martie 2011
nu este vorba despre impozit 16% ci despre declaratia informativa 392A sau 392B
privind cifra de afaceri si livrari si achizitii de la persoane platitoare sau nu de tva.
la aceasta declaratie ma refer
Dvs. functionati ca o perosana fizica autorizata insa desfasurati activitati ( sunteti mandatata) de societatile de asigurari cu care colaborati si sunteti platita cu un comision valoarea lui variind in functie de asigurarile pe care le faceti - viata, non-viata, sanatate si presupun ca si in functie de numarul acestora. Oricum aceste comisioane sunt stabilite in contract. Avand in vedere faptul ca dvs. functionati ca mandatar, nu aveti activitati in nume propriu ( ca un PFA care lucreaza pentru el si se reprezinta pe el) nu aveti de ce sa depuneti aceasta declaratie. In mod normal si logic aceasta declaratie trebuie depusa de companiile de asigurari cu care colaborati deoarece in numele lor lucrati, ei lucreaza cu firmele sau peroanele respective , nu dvs. Dvs. sunteti doar mandatar imputernicit sa incheiati asigurari in numele companiei de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarit pentru incasari nedepuse/contracte fictive andrei_topoliceanu andrei_topoliceanu am si eu nevoie de ajutor cu ceva timp am lucrat la o firma de asigurari brokeri Bussines Wide cea mai mare firma de tepari nam avut de unde sa stiu, eram pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unui contract de mandat demnitate demnitate In cat timp de la incheierea unui contract de mandat ca persoana fizica cu o soc. de asigurari trebuie sa-l inregistrezi la fisc? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pensionar si angajat cu contract de mandat Mario-100 Mario-100 Sunt pensionar in sistemul public de pensii si realizez si venituri dintr-o activitate profesionala (pe baza de mandat comercial si obtin doar comision din ... (vezi toată discuția)