george_neagu a scris:
Cum am procedat eu care am un asemenea contract cu o firma de asigurari. In termen de 15 de la primirea de la asiguratorul cu care colaborez a contractului semnat si stampilat de ei, am depus la administratia financiara a localitatii de domiciliu, un exemplar din contract in copie si o copie de pe cartea de identitate si am completat formularul 070 pe care l-am primit de la ei, in doua exemplare. Din fiecare comision, asiguratorul opreste si vireaza impozitul de 10 %. In anul urmator depuneti formularul 200 in care treceti venitul brut obtinut in anul precedent, pana pe 15 mai, iar spre toamna veti primi acasa o decizie de impunere prin care veti mai avea de platit o diferenta de 6% (pana la 16%)
Pana aici foarte exact=D>
In completare, pot sa adaug numai atat:
Solicitati asiguratorului mandant, sa retina si sa vireze si cei 6% (diferenta impozit) pentru a nu se acumula sume mari la sfarsitul anului ca datorie la ANAF.
Mai bine cate putin la fiecare incasare decat neasteptat/necontrolat de mult la sfarsitul anului de impozitareX-( (respectiv la 15 mai anul urmator)