avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am înregistrat hoþul recunoscând fapta! Ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am înregistrat hoþul recunoscând fapta! Ce pãþeºte dacã fac plângere?

Continuare de la:
“Cum să opresc abuzurile vecinilor? Îmi taie copacii!”
www.avocatnet.ro/content/for...

Astăzi am mers la Poliţie! =D>

L-am luat pe domnul care răspunde de acea zonă şi am mers împreună la teren.

Am avut norocul ca individul cu pricina să fie acasă şi cum mergeam spre locul unde mi-au fost tăiaţi copacii am băgat de seamă cum arbori de curând tăiaţi au fost montaţi la gardul celui pe care îl bănuiesc.

Cu alte cuvinte este încă un element care-mi susţine bănuiala. Omul mi-a mai tăiat câţiva copaci astă toamnă. A recunoscut, l-am iertat, dar acum a recidivat. Ţăruşi de acel calibru apar în gard la el ş.a.m.d. Să nu mai spun că până să se mute ăsta aici timp de zeci de ani nu a tăiat nici unul dintre ceilalţi vecini nimic.

Că au mai furat prune sau alte poame da, dar de tăiat copaci până la ăsta ne ferise Dumnezeu!

Nu a recunoscut în faţa Poliţistului, deşi se înroşise şi transpirase tot când i-am demontat poveştile. De pildă ne-a ameţit că a tăiat salcâmii pe care tocmai i-a pus la gard de pe un alt teren al lui. Acolo nici măcar nu avea salcâmi de acel calibru. L-am lăsat să creadă că înghit găluşca şi când a terminat cu minciuna l-am poftim să mergem acolo spunând totodată domnului Poliţist că sunt 100% sigur că blufează.

Poliţistul la rândul său l-a avertizat că deja s-a udat la picioare ca să vadă buturugile lemnelor tăiate şi că dacă îl pune să urce degeaba şi de fapt de la acel teren al lui nu a tăiat iese urât.

S-a făcut ca racul şi a recunoscut că a minţit şi că nu a tăiat de acolo.

Totuşi nu a recunoscut aşa că am stabilit ca în 7 zile să ne revedem la Poliţie pentru audiere. Între timp poate îşi aminteşte câţi pomi mi-a tăiat.

Cel mai mult m-a deranjat minciuna, bătaia de joc!

Ei bine, la câteva ore după vizita cu domnul Poliţist am mers iarăşi la terenul meu însoţit de tatăl prietenei mele.

Am cumpărat un reportofon cu 30 de minute înainte să merg la teren pentru a-l întregistra pe individ.

Ei bine, la capătul a 3 ore de discuţii în timpul cărora l-am lăsat să creadă că muşc justificarea, ca la final să vin cu argumente care o demontează, iar justificările au fost multe, a recunoscut!

Îl am înregistrat pe reportofon recunoscând faptul că a tăiat şi aceşti copaci pe care i-am identificat!

La final i-am spus ce pretenţii am şi mi-a zis că-l şantajez! Poate nu percep eu lucrurile cum trebuie, dar nu consider că-l şantajez dacă îi cer o despăgubire pe care o consider îndreptăţită având în vedere că a recidivat cu tăierea.

De fapt personajul a comis 3 fapte: încălcare de proprietate, distrugere şi furt (pentru că şi-a însuşit copacii tăiaţi). A avut noroc că e vorba de tufărişuri, nu de pădure că ar fi fost şi mai grav.

Acum, mă gândesc eu că dacă-l las cu o despăgubire mică sau fără dosar, omul iarăşi mai pune mâna pe ceva. Chiar cu mine de faţă a furat astăzi nişte lăstari de pe proprietatea unei rude ale mele. Chiar i-am atras atenţie şi e înregistrat pe reportofon şi acest episod.

Pe când, dacă îi cer o despăgubire mai consistentă, nu ceva absurd, sau ceva care să îi fie foarte greu de făcut (nu i-am cerut să-şi vândă casa sau lucruri din astea pe care le consider exagerate şi inumane), mă gândesc că se învaţă minte şi nu mai pune mâna în viaţa lui!

ÎNTREBÃRI

1) Înregistrarea

Să-l anunţ că îl am înregistrat şi în felul ăsta poate cad la pace cu el în sensul să mă despăgubească cu cât consider necesar?

Celelalte opţiuni sunt ca săptămâna viitoare, la Poliţie, să-i pun înregistrarea.

Sau, şi mai rău pentru el, să fac plângerea, să-l las să creadă că are vreo şansă ca însoţit de un avocat să scape sau să scape mai uşor, eventual să dea la întors că nu e vinovat, iar eu să vin cu probă în instanţă aceste înregistrări de pe reportofon (nealterate, exact aşa cum au fost imprimate iniţial).

Că părere aveţi? Ce m-aţi sfătui să fac?

Dacă îi spun din faza aceasta că l-am înregistrat am eu vreo problemă? Presupun că nu e nimic ilegal dacă l-am înregistrat în timp ce vorbeam pe drum, la mine pe proprietate sau pe alte proprietăţi unde m-a poftim dumnealui să-mi arate de unde ar fi tăiat (alibi care în final a căzut pentru că omul a recunoscut fapta).

De asemenea, poate fi considerată utilă la Poliţie sau în Instanţă înregistrarea audio?

2) Ce poate să păţească?

Având în vedere faptul că a intrat la mine pe teren (tulburare de posesie sau încălcare de proprietate), că mi-a tăiat nişte copaci (distrugere), că apoi i-a furat pentru a-i folosi la gard (furt; gardul nu este pe latura comună cu mine), ba mai mult, că l-am prins cu mâţa în sac şi toamna trecută când a recunoscut şi mi-a promis că nu mai face, ce poate să păţească personajul?

Toamna trecută l-am avertizat că am să chem Poliţia dacă se mai întâmplă! Mi-a promis că nu se va mai întâmpla. Atunci nu i-am cerut nimic pe câţiva salcâmi în ideea că poate măcar înţelege şi nu mai taie. Am înregistrare cu el recunoscând că atunci a tăiat, că am avut discuţia cu reclamatul la Poliţie dacă mai taie, cu angajamentul că nu mai taie, dar şi IARêI cu recunoaşterea faptului că tot el a tăiat şi acum.

Situaţia pare hilară şi încerc să zâmbesc, dar supărarea mea e mare pentru că o parte din extravilan este supus alunecării de teren, iar salcâmii pe care el mi-i tot taie au tocmai rolul de preîntâmpina alunecarea terenului.
Cel mai recent răspuns: mihai78 , utilizator 19:26, 16 Aprilie 2010
Faptul ca l-ati inregistrat nu stiu daca este bine sau rau.Greu de spus...

Vorbiti cu el ca sa rezolvati problema.
Mai vedeti ca politia sa nu considere ca il santajati...Cine stie cum ar considera...
Hoţul nu ştie că l-am înregistrat. Nu i-am spus lucrul ăsta.

Poliţia sugerează să ne înţelegem cumva, ca un favor făcut ăstuia ca să nu aibă probleme cu cazierul, sau poate şi mai grave (gen închisoare).

În ceea ce mă priveşte, sunt mai încântat să răspundă el penal şi să se înveţe minte, decât să facem schimbul de teren, pentru că oricum cine ştie peste câţi ani (10 sau mai mult voi avea bani să mă apuc de o casă ceva).

Aş fi fost dispus la treaba cu terenul în ideea că repar o hoţie de-a lui pe care oricum o poate repara tata invocând preţul neserios (deja strânge informaţii în sensul ăsta).

Nici nu ştiu cum să fac mai bine. Să depun plângere sau să-l condiţionez pe ăsta cu schimbul de teren. Ar fi culmea ca dacă pun condiţia asta să mă văd eu în rahat că l-aş fi şantajat.

Până la urmă eu nu vreau decât pedepsirea lui ca să nu-mi mai producă daune. Am văzut că dacă îl iert iarăşi mai face ceva. Aşa că mă gândesc ce alternativă să-i ofer: fie plângerea penală fie un cost care să îl usture şi să se înveţe minte să nu mai pună "laba" pe ce nu este al lui.
Daca il conditionati cu schimbul de teren veti avea probleme penale dupa parerea mea.
Ar fi vorba de infractiunea de santaj.
Asta incerc sa va explic.Nu stiti legea penala dar veti raspunde penal...pt ca asa e legea...

avocat Claudiu Lascoschi
ªi atunci cum e mai bine să procedez?

Dacă îmi dă ceva, eu ştiu, spre exemplu îmi propunea un ied la primăvară, atunci pentru mine e clar:

1) o să mai taie copaci de la mine;

2) poate nici pe ied nu-l voi vedea vreodată.

Aş merge pe varianta plângere penală.

Înţeleg că dacă nu îi fac plângere negociez cu el pentru o valoare extrem de mică (cât vrea el să dea, că altminteri e şantaj) şi apoi mă trezesc iarăşi furat.
Nu prea înţeleg cum e cu împăcatul ăsta că îmi cam pare rău de el să aibă probleme penale de la vârsta asta.

Nici bătaia lui de joc, adică un ied când am să-mi văd eu ceafa nu mi se pare corect.

Înţeleg că dacă îi cer ceva ce consider că îl învaţă minte e şantaj.

Ce nu e şantaj? Să accept o compensare în bani? Să îi fac o plângere penală?

Cum dovedeşte el că "l-am şantajat"?

Dacă atunci când îi fac plângere invocă faptul că i-am făcut propunerea asta, nu pot spune că asta consideram că îl învaţă minte?

ªantaj este propunerea sau ducerea la îndeplinire a ei?

Acum ar fi culmea ca dacă îi fac plângere tot eu să am probleme că i-am propus acel târg pe care l-am considerat ok.

Alte discuții în legătură

Hoþul care îmi încalcã proprietatea, îmi taie copaci ºi îi furã... mihai78 mihai78 Am o problemă cu un vecin care a intrat pe terenul meu extravilan, adiacent proprietăţii sale, a tăiat nişte copaci şi a folosit lemnul la propriul gard ... (vezi toată discuția)
Cum sã opresc abuzurile vecinilor? Îmi taie copacii! mihai78 mihai78 Am o suprafaţă de circa 3,900 mp teren extravilan undeva în oraş, spre periferie. Toamna trecută vecinii sau/şi copiii lor au devastat câţiva nuci ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie jack electro jack electro Buna ziua! Am cumparat o casa intr-un oras de munte. In actul de vanzare-cumparare si in actul de cadastru se specifica faptul ca terenul impreuna cu casa este ... (vezi toată discuția)