avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sã opresc abuzurile vecinilor? Îmi taie copacii!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sã opresc abuzurile vecinilor? Îmi taie copacii!

Am o suprafaţă de circa 3,900 mp teren extravilan undeva în oraş, spre periferie.

Toamna trecută vecinii sau/şi copiii lor au devastat câţiva nuci pe care îi am pe acel teren. Apoi un vecin a început să-mi taie câţiva puieţi de salcâm (3-4 m înălţime). L-am avertizat să nu mai taie şi a promis că nu se va mai întâmpla.

Acum vreo 3 săptămâni când am trecut iarăşi pe acolo, am văzut undeva după un dâmb (terenul nu e drept) că un nemernic a tăiat câţiva copaci mari. Deja i-a cărat şi a şi mărunţit alţi câţiva mai mici.

Ce pot să fac? Unde să mă adresez?

Terenul e format din livadă, păşune şi arabil. Nu este pădure, pentru că acei câţiva copaci pe care îi am au crescut sporadic şi sunt foarte rari.

Bănuiesc fie pe cel care e vecin şi a mai tăiat sălcâmi toamna trecută sau o familie de ţigani pe care i-am văzut toamna trecută adunând surcele în preajma terenului meu, departe de casa lor.

Mă gândeam să fac o plângere la Poliţistul de zonă.

Este suficient?
Cel mai recent răspuns: mihai78 , utilizator 23:02, 13 Aprilie 2010
Da, puteti face o plangere la politia locala pentru distrugere.
Puteti face plangere la politie pentru distrugere si pentru tulburare de posesie.
ar fi de preferat sa va ingraditi cumva acel teren pentru a nu mai inta orice nepoftit.. nu trebuie cine stie ce gard sofisticat dar daca nuv reti sa va luptati cu morile de vant,..
Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsuri!

În privinţa împrejmuirii terenului, am vrut să pun gard de plasă, sau măcar de sârmă ghimpată, dar toată lumea pe care am chestionat-o (inclusiv un vecin din zonă în care am încredere) am asigurat că gardul va dispărea. B-)

Am să fac plângere la Politie pentru distrugere şi pentru tulburare de posesie!

Mă îngrijorează faptul că dacă nu îi învăţ minte îmi distrug toată vegetaţia de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard viu dintre vecini torr10 torr10 Am probleme cu vecinii,vor sa taie gardul viu dintre noi,(niste pui de salcam cu diametrul de cca 2cm) pusi de bunica sa nu fuga terenul.Copaceii nu sant pusi ... (vezi toată discuția)
"salut! am următoarea problemă. mamei mele la o proprietate ... adrian2000p adrian2000p \"Salut! Am următoarea problemă. Mamei mele la o proprietate de la țară i s-au furat 20 de salcami de către o vecină. Vecina a construit și un gard care ... (vezi toată discuția)