avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare posesie

Buna ziua! Am cumparat o casa intr-un oras de munte. In actul de vanzare-cumparare si in actul de cadastru se specifica faptul ca terenul impreuna cu casa este imprejmuit. Deci exista un gard de delimitare intre proprietatea mea si a vecinilor. Acum , unul din vecini,considerand ca el a facut gardul acum "n"ani pe cand proprietatea actuala a mea era a altuia, s-a apucat sa darame o parte din gard pe motiv ca are nevoie de el in alta parte. Deci acum exista un fel de "poarta" prin care circula liber gainile vecinului, cu vecin cu tot prin curtea mea. Ca sa puna gardul la loc vecinul vrea sa accept sa taie niste copaci de la mine din curte.
Probabil ca e un fel de santaj pe care daca-l aprob, se va perpetua mereu cu noi cereri.
Ce e de facut? Are dreptul vecinul sa darame gardul oricand, desi probabil a fost facut la intelegere cu unul din fostii proprietari care ii era si ruda cu toate ca mi se specifica in acte ca terenul e imprejmuit? ce pot sa fac ca sa nu mai intre el si orataniile cand vor la mine in curte, sa umble la pomi, lemne de foc etc.? Reclamatie la politie? Plangere penala? Cineva care sa dea o amenda? Temeiul legal care ar fi? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 03:59, 19 August 2011
Puteti face dvs. gard sau promova o actiune in grantuire.
Mersi pt.raspuns. Actiunea in grantuire cred ca ar avea temei daca nu ar exista gardul si ar trebui cumva delimitate proprietatile. Dar el exista si vecinul desfiinteaza o parte din el pe motiv ca odata demult el l-a facut pe tot. Daca terenul cu cladirea pe care am cumparat-o se mai vinde de vreo 10 ori, vecinul poate sa ceara fiecarui nou proprietar sa contribuie la gardul comun|?!
Acoperiti dvs gaura din gard.

Daca va intra pe proprietate faceti plangere la politie pentru intrare prin efractie, incalcarea proprietatii si violarea domiciliului. Cand va fi chemat la politie pentru un dosar penal cred ca se va potoli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere gard viu barta_andras barta_andras Buna ziua, am o proprietate care este imprejmuita cu gard viu din pomi fructiferi si diversi alti copaci. Intre copaci sunt tufisuri, anual in cursul ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Buna , 1. deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal ... lost1989 lost1989 Buna , 1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 ... (vezi toată discuția)