avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventii

Circuland fara rovinieta valabila am fost oprit in trafic de un echipaj de la DRDP B rasov Sdn in urma contolului mi s a intocmit un proces verbal de contarventie prin care am fost sanctionat cu amenda potrivit articolului 8 alin 1 din OG.15 /2002 precum SI CU O ALTA AMENDA IN BAZA ART 8 ALIN 3 DIN OG 15/2002. iNTREBARE CARE ESTE LEGALITATE ACELEI DE A -2 AMENZI NUMITA CA SI CONTRAVALOARE TARIF DE DESPAGUBIRE.
Cel mai recent răspuns: miruna29 , utilizator 12:02, 19 Aprilie 2010
In baza Art 8 al.3 OG 8/2002 d-voastra vi se comunica faptul ca platind jumatate din amenda mentionata la alin 1 inceteaza urmarirea. Nu este a alta amenda.
REVIN CU INTREBARE DE CE AM PLATIT (IN DATA DE 11 MARTIE ) TAXA DE DESPAGUBIRE DE 28 EURO PE LANGA AMENDA INITIALA DACA ABIA ACUM ESTE IN DICUTIE SA SE PUNA IN VIGOARE ACEASTA TAXA?ADICA EU AM PLATIT A 2 TAXA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!IN PROCES SPECIFICA CA AM PLATIT CONFORM ART 8 ALIN 3 NU SPECIFICA NICAIERI DE ACEASTA TAXA PE CARE EU AM PLATIT O DEJA .MULTUMESC !
Nu sunt lamurita cu raspunsul primit avand in vedere ca in procesul verbal ni s a solicitat si am platit taxa de despagubire conform art 8 alin 3.care in lege se refere la cu totul altceva si nu la plata de despagubire.Sunt indreptatita sa actionez int-un fel avand in vedere ca am efectuat o plata in baza unui articol care nu se refera la acea plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie lipsa rovinieta, amenda 10% trezorerie 90% drdp ContSters250815 ContSters250815 Buna ziua, am primit pe data de 26.04.2011 proces-verbal intocmit pe data de 10.04.2011 in care am fost inregistrat pe buna dreptate circuland fara ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinieta, amenzi consecutive discover discover Buna ziua , sunt administrator la o sc de transport marfa si azi am gasit in tocul portii ( nu in cutia postala , desi sunt doua ) doua p/v de constatare a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am fost oprit in trafic de ISCTR si am fost depistat circuland cu automarfarul fara rovinieta valabila. Din motive obiective nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)