avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... returnare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

returnare somaj

Buna ziua

Doresc sa ajut pe cineva in urmatoarea speta si as dori si alte pareri:
Un angajat este concediat cu art.65 alin.1 din CM.Depune actele pentru somaj dar in acelasi timp contesta si decizia de concediere.Primeste circa 3 indemnizatii de somaj dupa care castiga si in instanta dreptul la despagubiri egale cu plata salariilor de care ar fi beneficiat in caz ca ar fi lucrat la acel angajator + reintegrarea pe functia avuta inaintea concedierii.Somajul s-a anulat la data reintegrarii efective, desi angajatul pe perioada somajului nu avut alte venituri din scopuri lucrative.Angajatul primeste decizie de imputare de la somaj ca in termen de 15 zile de la comunicare sa returneze valoarea indemnizatiilor pe motivul ca ar fi beneficiat in mod necuvenit.Care ar fi culpa angajatului care la data respectiva era somer, a primit niste bani cu titlu de despagubire in baza HJ si nu in scop lucrativ si nu a beneficiat de indemnizatie de somaj in acelasi timp cand a inceput sa lucreze efectiv la reintegrare.Are termen de 30 de zile de la comunicare sa conteste la Tribunal.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:09, 26 Iulie 2010
asteptam cu interes continuarea ... poate si o decizie a instantei intr-un astfel de caz!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie de somaj? doslea mihaela doslea mihaela am lucrat la o firma 11 luni si 6 zile si la alta firma 30 de zile dar fara continuitate mai exact cu o intrerupere de 30 de zile .Pot beneficia de ajutor de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj somesan somesan Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se beneficiaza de ajutor de somaj daca esti proprietar de teren (24 ari).Multumesc (vezi toată discuția)
Daca sunt la masterat pot beneficia de somaj andreea nicoleta andreea nicoleta In primul rand va multumesc pt ajutor.=D> Eu sunt la masterat in primul an la fara taxa, la anul termin, as dori sa va intreb daca pot beneficia de somaj pt ... (vezi toată discuția)