Buna ziua. Sunt insarcinata in 34 de saptamani si lucrez la doua firme. Va rog sa-mi spuneti, daca , din motive personale, renunt la locul de munca de baza si raman angajata pana la nasterea copilei la al doilea loc de munca unde am o fractiune de norma de 2 ore, mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani? Precizez ca am continuitate la ambele locuri de munca si o vechime mai mare de 12 luni la fiecare dintre ele.
Va multumesc frumos.
Concediu de maternitate am, insa am aflat de curand ca firma la care am functia de baza nu a virat darile catre stat, in timp ce cealalta a facut-o. Mi-e teama ca voi avea probleme cu asta atat la spitalizare cat si la indemnizatia de crestere a copilului. De aceea ma gandeam sa renunt la locul "cu probleme".
Daca mai pot beneficia de indemnizatie, chiar daca nu am functia de baza la societatea respectiva,si sunt incadrata doar cu 2 ore, pentru mine e mai ok. Pentru linistea mea sufleteasca.Credeti ca am gandit corect?
Puteti sa alegeti si varianta dvs. dar va spun ca acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionala de plata contributiilor la fonduri.
Va multumesc frumos. Mie mi s-a spus ca daca nu am functia de baza la societate, pierd dreptul la indemnizatie. Trebuie sa-mi depun cartea e munca la societatea 2 dupa incetarea raporturilor de munca cu cea dintai? Cum as putea proceda?
Va rog sa-mi iertati indrazneala de a va adresa atatea intrebari, insa sunteti singura mea speranta in aflarea unor informatii primordiale pentru mine in momentul acesta. Va multumesc anticipat.
1. Nu stiu cine v-a spus dar v-a dezinformat.
2. Daca incetati activitatea la unitatea unde aveti carnetul de munca acesta poate fi inchis si apoi il duceti la celalalt loc de munca pe care il si declarati loc de munca de baza (pentru a plati un impozit mai mic).
3. Aceasta mutare de carnet de munca nu are nici o relevanta deoarece la dosarul pentru CCC aveti nevoie de adeverinte tip si alte acte dar nu de carnetul de munca.
Prenatal
laura2014
buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)