avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA, indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA, indemnizatie crestere copil

buna seara, lucrez in cadrul unei societati cu fractiune de norma de 2 ore si prestez si servicii de resurse umane (pfa) si pt aceasta societate unde sunt angajata. pot beneficia de indemnizatie copil in conditiile mentionate mai sus , ca pfa si angajata cu 2 ore ? ce venituri tr sa am, beneficiez si de pe urma pfa si de pe urma CIM? si cand intru in concediu crestere copil pfa se inchide?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:05, 28 Martie 2014
1. Puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salaraii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Pentru calculul indemnizatiei pentru CCC se au in vedere si veniturile din salarii si cele din activitatea de PFA.
- Nu conteaza ce venituri lunare aveti, indemnizatia pentru CCC nu poatre fi mai mica de 600 lei lunar.

3. Pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie sa suspendati si contractul individual de munca si activitatea de PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil staicupauladumitrita staicupauladumitrita buna ziua din nou...am citit mai multe raspunsuri referitoare la acordarea indemnizatiei ptr crestere copil,si totusi nu am inteles prea bine.daca eu am pfa si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - pfa suspendat + cim perioada determinata Corina_c Corina_c Buna ziua, Momentan incasez venituri pe baza unui contract de munca pe perioada determinata care ar urma sa inceteze peste in luna mai. Eu am si un pfa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil si concediu marianabarbuceanu2 marianabarbuceanu2 Buna ziua, am si eu o intrebare. daca am contract pe 4 ore pot beneficia de indemnizatie crestere copil si concediu? la ce sumna m-as incadra avand in vedere ... (vezi toată discuția)