avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere copil si concediu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere copil si concediu

Buna ziua, am si eu o intrebare. daca am contract pe 4 ore pot beneficia de indemnizatie crestere copil si concediu? la ce sumna m-as incadra avand in vedere ca am un salariu pe cartea de munca de 550 lei? cu cate zile inainte de nastere se poate intra in concediu? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marianabarbuceanu2 , utilizator 14:55, 24 Noiembrie 2015
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Cuantumul indemnizatiei va fi de 600 lei la care se adauga 200 lei alocatia de stat pentru copil pana la varsta de 2 ani.


Puteti intra in concediu pentru cresterea copilului numai dupa efectuarea concediului postanatal de 42 de zile.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Inca o intrebare as mai avea. Sunt insarcinata in 3 luni si jumatate. Cu cat ar trebuii sa mi se mareasca salariul pana la nastere pentru a ajunge la o suma mai mare de indemnizatie? Daca salariul mi s-ar marii acum la 1200 lei cat as avea indemnizatia?Va multumesc anticipat.
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sieste cuprinsa intre:
- 600 - 3.400 lei lunar, daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an;
- 600 - 1.200 lei lunar, daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani.

2. In veniturile pe cele 12 luni intra veniturile din salarii si veniturile din indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale (inclusiv concediul de maternitate).
Va multumesc frumos pentru raspuns dar o singura nelamurire mai am. Daca in momentul de fata salariul s-ar ridica la 1200 lei (tinand cont ca acum sunt insarcinat in 3 luni si jumatate si pana acum am avut 550 lei salariu), la ce suma s-ar ridica indemnizatia mea?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului MARINELA2 MARINELA2 Buna ziua. Numele meu este Marinela si ma confrunt cu o dilema. Am aflat ca sunt insarcinata si nu stiu daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Gravide nyikon_17 nyikon_17 Buna ziua, sotia mea nu a lucrat in ultimele 12 luni si deja e gravida in luna a 5-a, in scimb eu in ultimele 12 luni am o intrerupere de maxim 2 saptamani. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului homerbos homerbos Salut .. am revenit cu o intrebare care a inceput sa ma macine de cateva zile si nu gasesc raspuns ... Prietena mea a aflat acum 3 zile ca este insarcinata ... (vezi toată discuția)