avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

buna ziua din nou...am citit mai multe raspunsuri referitoare la acordarea indemnizatiei ptr crestere copil,si totusi nu am inteles prea bine.daca eu am pfa si realizez venituri din aceasta activitate,doar ca sunt venituri mici si nu platesc la cas,deci nu am carte de munca,pot primi indemnizatia de crestere copil?va ultumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: staicupauladumitrita , utilizator 13:40, 14 Decembrie 2013
1. Veniturile din activitatea de PFA sunt venituri profesionale impozabile care sunt luate in calcul pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Asadar daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti astfel de venituri veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Pe perioada cat beneficiati de indmnizatie pentru CCC trebuie sa suspendati activitatea de PFA.

4. Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
multumesc mult pentru raspuns.sa inteleg ca nu conteaza cat de mic e venitul meu net in cele 12 luni,nu?
1. - Nu conteaza marimea venitutului pentru ca indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.
- In cazul PFA pot fi si venituri pe minus.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.

Solutie:
Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 600 lei lunar.
va multumesc mult pentru raspuns.sa aveti o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil (venituri din pfa + salariu) Esimona Esimona Buna ziua, As vrea sa ma ajutati intr-o situatie: in cazul in care o femeie naste, iar cu 12 luni in urma a fost PFA si angajata, iar pe o perioada de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil la persoana cu pfa SnowFlake SnowFlake Buna ziua, Detin PFA cu norma de venit prin care colaborez cu 2 firme. Codul CAEN este 8559 - alte forme de invatamant (nu stiu daca e relevant). Platesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)