avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil (venituri din PFA + salariu)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil (venituri din PFA + salariu)

Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati intr-o situatie: in cazul in care o femeie naste, iar cu 12 luni in urma a fost PFA si angajata, iar pe o perioada de 3 luni si-a intrerupt activitatea de angajata prin demisie, dar au incetat si contractele de colaborare pe PFA, cum trebuie procedat pentru a beneficia ce concediul de crestere copil?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Esimona , utilizator 12:11, 15 Iulie 2015
1. Daca activitatea ca PFA nu a fost suspendata prin cerere la Oficiul Registruui Comertului si ati ramas inregistrata la ANAF ca PFA atunci veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) chiar daca nu ati avut venituri sau acestea au fost pe minus.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.

Solutie:
Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 600 lei lunar.

3. Daca din cumulul veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) reiese din calcul o indemnizatie mai mare de 600 lei o veti primi pe aceea reiesita din calcul.
Multumesc tare mult pentru raspuns!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil staicupauladumitrita staicupauladumitrita buna ziua din nou...am citit mai multe raspunsuri referitoare la acordarea indemnizatiei ptr crestere copil,si totusi nu am inteles prea bine.daca eu am pfa si ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil la persoana cu pfa SnowFlake SnowFlake Buna ziua, Detin PFA cu norma de venit prin care colaborez cu 2 firme. Codul CAEN este 8559 - alte forme de invatamant (nu stiu daca e relevant). Platesc ... (vezi toată discuția)
vreau sa am un copil si obtin venituri exclusiv ca pfa vladoiu.iuliana vladoiu.iuliana Buna ziua, As dori sa va intreb ce declaratii si unde ar trebui sa depun incepand cu anul viitor, tinand cont ca realizez venituri doar ca PFA( traducator), ... (vezi toată discuția)