avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce ma obliga legea sa predau la incetarea activitatii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce ma obliga legea sa predau la incetarea activitatii ?

Buna ziua,

Lucrez in domeniu IT software si sunt in preaviz. Problema mea e , datorita unor conflicte cu persoanele de pe aici, ca nu stiu ce ma obliga legea sa predau viitorilor colegi.

Ei vor sa le predau toate detaliile, insa eu nu prea vreau sa le zic decat care e proiectul la care lucrez si o documentatie minima.

Ce zice legea ? Ma poate ajuta cineva ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: roparo , utilizator 11:17, 21 Februarie 2007
Depinde la ce anume te-ai obligat prin contractul pe care l-ai semnat , pt ca legea e intr-o mare ceata in acest domeniu. Daca ai un contract fara prea multe detalii cu privire la obligatiile pe care le ai la momentul incetarii contractului, atunci le dai si tu tot atatea detalii.

Nu cred ca in contract sa fie specificat ce anume predau la incetarea activitatii, cel putin nu in forma dorita de ei acum.
Sa inteleg ca daca nu am in contractul de munca asa ceva, pot sa predau ce am chef ? :D B-)

Multumesc anticipat.
Aproximativ... Stim foarte bine ca in domenii strict specializate se poate povesti f mult fara sa spui mai nimic (aici ca si in politica).

Revin cu inca o intrebare: fiind in preaviz de 15 zile, angajatorul poate sa zica "de maine nu mai vii" ? Ma gandesc ca ii trebuie acordul meu, ca de asta se cheama "cu acordul partilor".. dar poate face figuri la salar, cred. Sau ma insel ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara somaj AndreeaStruta AndreeaStruta Buna ziua. Lucrez la un xerox si de ieri m-a anuntat seful meu ca nu mai muncesc la ei fara preaviz si la cere. A venit ieri sotia si mi-a spus ca am doua ... (vezi toată discuția)
Intrebare decizie preaviz Andrei_Mihail Andrei_Mihail Buna seara! Vreau sa marturisesc problema mea, sper sa nu ma lungesc prea mult. Sunt angajat in functia de operator calculator la o firma, unde ma ocup de ... (vezi toată discuția)
Anexa la contractul de munca - preaviz de 45 zile RELUVIORELU RELUVIORELU Am fost obligat pentru a ramane in firma ca, imediat dupa ce m-am angajat sa semnez niste acte aditionale la contractul de munca printre care: 1 - ... (vezi toată discuția)