avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... raspunderea fiscala pentru o firma dintr-o alta ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

raspunderea fiscala pentru o firma dintr-o alta jurisdictie

Salutare la toata lumea,

V-as ruga sa ma ajutati, daca se poate, cu cateva sfaturi si pareri.

As dori sa aflu care sunt raspunderile fiscale ale unui cetatean roman (care traieste in Romania) fata de statul roman, in conditiile in care el este actionar si director al unei firme din Seychelles (un IBC - un offshore). Tin sa precizez ca cetateanul roman este actionar la vedere si nu foloseste interpusi. Statul Seychelles nu percepe nici un impozit (pe profit sau pe venit) si nici nu impune tinerea evidentelor contabile.

Cand directorul IBCului doreste sa acorde dividende (adica sa-si acorde dividende) atunci va trebui sa plateasca 16% din dividendele acordate catre statul roman. Aceasta este singura raspundere fiscala fata de statul roman?

Sau mai exista si altfel de raspunderi, cum am vazut ca exista in legislatia tarilor vestice, in care se stipuleaza ca rezidentul care este actionar intr-o firma dintr-o alta jurisdictie va trebui sa plateasca impozit pe profitul acelei firme in statul in care traieste pentru ca isi administreaza afacerile de pe teritoriul tarii sale. In legislatia romana exista ceva similar?

Va multumesc,
Teo

Alte discuții în legătură

Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)
Societate off shore ContSters740 ContSters740 Buna ziua Am o intrebare interesanta...un srl din romania doreste infiintarea unui off shore, astfel incat pentru sumele incasate in Rom sa nu mai plateasca ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme offshore dascamyr dascamyr Buna ziua, Este recomandata infiintarea unei firme offshore pentru activitati de import din zona extracomunitara? Unde ar trebui infiintata, se mai platesc ... (vezi toată discuția)