avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintarea unei firme offshore
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintarea unei firme offshore

Buna ziua,
Este recomandata infiintarea unei firme offshore pentru activitati de import din zona extracomunitara? Unde ar trebui infiintata, se mai platesc taxe vamale, mai precis care ar fi avantajele?
Cel mai recent răspuns: Gigel Vieru , Avocat 09:20, 7 Martie 2011
firmele offshore se infiinteaza pentru mutarea profitului in zone nefiscalizate si nu ptr evitarea taxelor vamale ptr simplul motiv ca nu se pot evita taxele vamale. ele se percep la intrarea/iesirea marfurilor din tara, fara a exista diferente dintre tara unde sunt infintati importatorii/exportatorii (fac abstractie de tratatele dintre tari deoarece discutam de firme offshore deci in afara UE si SUA).

Daca doriti sa scapati de taxele vamale nu are sens sa va complicati.Nu veti reusi.
Sunt interesat si eu sa-mi fac o firma offshore si ma intereseaza urmatorul fapt: daca o fac intr-o tara cu care Romania are tratat de evitare a dublei impuneri, mai platesc impozit cand aduc profitul (dividendele) in tara?
Dividentele nu le luati din Romania, ci din tara unde aveti infiintata societatea offshore.
Am scris eu undeva ca i-au dividendele in tara? Cu toate astea trebuie sa le aduci in tara, ca doar nu faci bani sa-i tii in banca. Mai vrei sa-ti cumperi si in tara o locuinta, o masina... Deci care e raspunsul? Se mai plateste sau nu impozit a doua oara?

Alte discuții în legătură

Intrebari firme offshore 2016 gistra gistra Ma gandesc sa-mi deschid o firma offshore. Ma ocup cu web design pe net. Vreau sa fac totul legal print-o firma offshore. 1) Daca firmele offshore sunt ... (vezi toată discuția)
Firma offshore - legalitate, impozite, investitii, plati raduma raduma Recent am citit despre firme offshore si am cateva intrebari: 1. Cum poti adunce banii legal in tara? 2. Este legal sa nu platesti impozit in Romania daca ... (vezi toată discuția)
Firma offshore delaware Pavelcmd Pavelcmd As fi tentat sa infiintez o firma offshore in statul Delaware, US. Firma ar urma ca sa aiba ca obiect de activitate promovarea online, fara angajati, fara ... (vezi toată discuția)