avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL-D

Doresc sa imi deschid un SRL-D cu doi angajati si care sa activeze in urmatoarele domenii: comert electronic cu amanuntul, design web si filmare foto-video.

Caut o persoana/o firma de consultanta care sa ma ajute in realizarea planului de afaceri si sa ma ajute in procesul de inregistrare al SRL-D-ului. Totodata, va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme:
1. Care vor fi obligatiile mele catre stat din punct de vedere financiar?
2. Voi putea face plati pentru produse importate din spatiul extracomunitar prin programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri?
3. Care sunt costurile pentru serviciile de consultanta si infiintare SRL-D
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 10:00, 17 Martie 2014
1. Impozit 3 % din vanzari trimestiral plus dividende 16 % - la finalul anului. O cota de 50 % din profit trebuie reinvestit. Pt salariati contributii. ( pt 1.000 lei net banii lui in buzunar la stat virezi apx 800 de lei). Daca o sa cumperi extracomunitar ai de platit tva in vama si taxe vamale. Daca sunt servicii posibil sa ai de platit impozit pe nerezidenti ( depinde de tara si de existenta cov de evitare a dublei impuneri ).
2. Da, in conditiile legale ( minim trei oferte si aceasta sa fie cea mai buna) dar din momentul aprobarii finantarii si pana ai banii in banca dureaza cam 5-6 luni...
3. Daca te duci personal la registru este gratis ( infiintarea si consultanta )de fapt consultanta o plateste statul; registrul te factureaza dar de platit nu platesti nimic pentru ce este obligatoriu; ( ex: daca vrei sigla inregistrata - platesti)
Daca vrei sa se ocupe cineva pe langa consultanta la infiintare mai trebuie sa platesti doua procuri pt respectiva persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme offshore dascamyr dascamyr Buna ziua, Este recomandata infiintarea unei firme offshore pentru activitati de import din zona extracomunitara? Unde ar trebui infiintata, se mai platesc ... (vezi toată discuția)