avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Firma offshore Delaware
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Firma offshore Delaware

As fi tentat sa infiintez o firma offshore in statul Delaware, US. Firma ar urma ca sa aiba ca obiect de activitate promovarea online, fara angajati, fara sedii in Romania. Aveti idee daca trebuie sa platesc taxe sau impozite in Romania pe langa taxele din Delaware ? Am citit ca Romania are tratat de evitare a dublei impuneri cu SUA.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: deft , utilizator 15:53, 11 Decembrie 2013
in conditiile in care, firma din Delaware nu va detine un sediu permanent in Romania, si nu vom avea alocarea de dividente catre Dvs, ca rezident fiscal roman, atunci nu aveti obligatii fiscale catre statul roman.
Pentru a evita orice problema legata de taxarea veniturilor Dvs, folositi director si asociati nominati (de reprezentare)
Buna ziua,

referitor la Delaware.
In situatia in care infiintez un LLC cu reprezentare prin care as factura companii din EU (exclus Romania) pentru o activitate de promovare/ vanzare in RO (fara sedii, angajati, contracte, etc). Veniturile ar fi intr-un cont deschis tot in afara si eventual as putea sa retrag bani prin card emis de respectiva banca. (evident la un comision suplimentar)

Imi puteti da cateva sfaturi referitor la:
- se preteaza un offshore pe o astfel de activitate?
- trebuie sa platesc taxe& impozite in Delaware (exceptie declaratia anuala)?
- dar in Romania?
- ce risc? (eventuale amenzi, controale -desi nu vad pe ce motiv, actionari in judecata?)
- pot sa aduc altfel banii in RO din contul aflat in strainatate? ma expun juridic/ fiscal?
- altceva?

Multumesc anticipat si Doamne ajuta sa ne mai reduca birul pe munca!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
deft, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de la firma offshore Michael65 Michael65 Buna ziua,am primit o factura pentru consultanta IT de la firma ofshorre iar cei de la finante nu accepta sa o considere la cheltuieli deductibile si-mi cer ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)
Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)