avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate off shore
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate off shore

Buna ziua

Am o intrebare interesanta...un srl din romania doreste infiintarea unui off shore, astfel incat pentru sumele incasate in Rom sa nu mai plateasca atatea dari:D. Stie cineva cum se poate face lucrul acesta? Firma off shore poate fi actionar in acest srl, dar operatiile financiare din Rom sunt supuse tva, nu? si cum poate "trimite" o parte din bani (dividende, profit, ..) in firma off shore:">
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 00:10, 3 Martie 2008
depinde de specificul activitatii pe care o deruleaza. off-shore-ul nu te ajuta in orice situatie
Este vorba de consultanta pentru afaceri si management, dezvoltare imobiliara, administrare imobile.
Sunt multe necunoscute in aceasta ecuatie (ce operatiuni se vor derula, pe ce perioada) si foarte multe acte de cercetat (tratate de evitare a dublei impuneri, legislatia fiscala atat romana cat si din tara aleasa pentru SPV, eventual reglementari comunitare in domeniu). Ma indoiesc ca vei obtine aici un raspuns concludent.

Pe scurt insa, pot sa-ti spun ca daca vrei imprumut ieftin, faci o socitetate in Olanda, iar daca vrei operatiuni comerciale ieftine, faci o societate in Cipru.
pentru evitat taxele in loc sa-ti faci offshore fa-ti firma in elvetia, san marino sau lichteinstein. ideea e ca nu trebuie sa te gandesti sa participi cu srl ul romanesc intr-un offsore pentru ca e destul de complicat si riscant, ci e mai interesant daca ai reusi sa lucrezi direct cu acest tip de societati, facturand direct cu ele, si in felul acesta reusind sa nu platesti toate darile pe aicea:)
Off shore inseamna societate inmatriculata intr-o jurisdictie in care fiscalitatea e zero sau pe-aproape. Nu conteaza ca e Londra sau vreo stanca din Pacific, tot offshore e. In niciun caz nu e vreo modalitate de evitare a fiscalitatii ca societatea romana sa fie asociat in societatea straina, pentru ca tot ce primeste ar fi supus legii romane. Ideea e ca societatea straina sa fie asociat in cea romana sau vehicul de rulare a banilor, ca doar se cheama special purpose vehicle ;).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementarea activitatii special purpose vehicle in romania danasimo danasimo Buna ziua, Caror reglementari trebuie sa se supuna functionarea unui special purpose vehicle in Romania? Este vorba de un srl infiintat in Romania in care 99% ... (vezi toată discuția)
Offshore ! FREDU FIN FREDU FIN Nelamurire am vazut ca sunt persoane ( AVOCATI ) , care recomanda clientilor sa iti faca firme OFFSHORE !, ii LEGAL ? Chiar poti sa iti faci astfel de ... (vezi toată discuția)
Off-shore adriana.r adriana.r Deocamdata sunt pfa si prestez servicii de programare web. Imi puteti da cateva detalii legate de off-shore-uri? Daca mi-as face offshore in SUA, as plati ... (vezi toată discuția)