avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Offshore !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Offshore !

Nelamurire


am vazut ca sunt persoane ( AVOCATI ) , care recomanda clientilor sa iti faca firme OFFSHORE !, ii LEGAL ? Chiar poti sa iti faci astfel de firme si sa nu platesti nici o taxa in ROMANIA?

Daca ai control de la FINANTE, ITM, CURTEA DE CONTURI ETC ?

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: dora1972 , utilizator 11:24, 2 Martie 2012
Da, se pot infiinta astfel de firme ... prin acest tip de firme se vor derula operaţiunile curente fără a plăti taxe către statul român ....
Firma nu are sediul in Romania si din acest motiv este supusa legislatiei statului in care are sediul in materie de taxe si impozite.
Impozitul este normal sa fie reglemetat de legea unde se duc banii...
Acuma nu vad de ce ar fi ilegal sa detineti o firma in alta tara. Ar trebui insa luate niste masuri de precautie:

1. Cine are controlul asupra firmei si in ce tara se afla firma? Daca nu aveti controlul asupra firmei, cel care il are poate fugi cu banii firmei. Daca se afla pe cine stie ce insula din ocean, cum veti depune plangere ca v-a furat sau v-a excrocat? Puteti avea incredere in sistemul juridic din acea tara? Puteti plati un avocat din tara respectiva? Sunteti sigur ca nu va fi revolutie in tara respectiva (chestie de nationalizare a firmelor si capitalurilor straine)? Cunoasteti legislatia din tara respectiva? Altfel puteti comite contraventii/infractiuni in tara respectiva fara sa aveti aceasta intentie. Ca urmare a acestor fapte, vi se poate pune sechestru pe conturile firmei de catre justitia din acea tara.

2. Transferurile catre/de la firma offshore se supun legislatiei care guverneaza astfel de transferuri. Se poate intra usor la spalare de bani daca nu cunoasteti regulile jocului.

3. Faptul ca firma este offshore nu scuteste automat de raspundere. De exemplu contribuabilii olandezi trebuie sa-si raporteze averile la fiscul olandez, chiar daca aceste averi sunt detinute in conturi din strainatate. Cetatenii americani trebuie sa plateasca taxe in SUA pe venitul propriu, chiar daca sunt rezidenti/cetateni ai altor tari si chiar daca isi platesc corect taxele in tarile in care stau. Daca Parlamentul Romaniei voteaza o lege prin care se adopta masuri similare, veti fi obligat sa va raportati conturile straine si firmele detinute in alte tari.

4. Daca firma este offshore si are activitate in Romania, activitatile respective se vor supune in continuare legilor romanesti si nu vad care ar fi avantajul ca aveti firma offshore.
Daca ai control de la FINANTE, ITM, CURTEA DE CONTURI ETC ?


Curtea de conturi face control doar la institutiile publice.
ITM-ul face control doar firmelor care au angajati (aici, in Romania) deci n-au nici o treaba cu un offshore.
Legat de Finante, are mare dreptate tgeorgescu.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
neutra, utilizator
firmele offshore sunt de regula folosite pt derularea unor afaceri importante iar identitatea persoanelor este bine protejata de legislatia tarii respective, e suficienta o casuta postala. este adevarat ca aceste firme deruleaza :acte de comert" mai "speciale"...nu vad pe micul comerciant de cartier care vinde mezel , sucuri si tigari detinind o firma offshore. pe scurt 2 sunt motivele unei astfel de firme: identitatea persoanelor ramine ascunsa si evitarea pletii impozitului in R. =D>

Alte discuții în legătură

Societate off shore ContSters740 ContSters740 Buna ziua Am o intrebare interesanta...un srl din romania doreste infiintarea unui off shore, astfel incat pentru sumele incasate in Rom sa nu mai plateasca ... (vezi toată discuția)
Firme offshore borz_laura borz_laura Sunt interesata de procedura de inregistrare a unei firme offshore. Exista articole unde pot gasi un raspuns? Sau trebuie sa sun la autoritatile specializate ... (vezi toată discuția)
Off-shore ciubotariualin ciubotariualin Buna ziua, As dori sa infiintez un off-shore intr-un \"paradis fiscal, si se pare ca exista companii in Romania care se ocupa de asa ceva (infiintare ... (vezi toată discuția)