avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firme offshore
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firme offshore

Sunt interesata de procedura de inregistrare a unei firme offshore. Exista articole unde pot gasi un raspuns? Sau trebuie sa sun la autoritatile specializate din Cipru, Belize, etc.? Exista legislatie europeana cu referitoare la aceste firme?
Cel mai recent răspuns: Targ3t , utilizator 14:46, 17 Aprilie 2009
A. Pentru a inregistra o firma offshore, trebuie sa:
1) alegeti zona de inregistrare a firmei.
În functie de cerintele afacerii Dvs, putem sa va indicam cea mai buna solutie pentru cazul Dumneavoastra. NU exista solutii sablon pentru orice gen de afacere.
2) alegeti denumirea firmei.
Un nume clar, usor de pronuntat la telefon (veti avea probabil de facut transferuri bancare la distanta si este dificil de lucrat cu nume care nu se inteleg usor sau provoaca confuzii).Alegeti doua variante, pentru eventualitatea ca primul nume ales de Dvs nu este disponibil.Nu copiati nume foarte uzitate, pentru ca de regula acelea sunt deja utilizate.
3) alegeti tipul firmei
Fiecare tip de firma, in functie de zona offshore in care este facuta inregistrarea, are avantajele si dezavantajele sale. Cele mai uzitate in SUA, de exemplu, sint LLC-urile (echivalentul SRL-urilor de la noi) sau Corporatiile (S.A-urile de la noi).
Deasemeni, decideti daca veti opta pentru o firma anonima(numele propietarilor nu apare inscris in Certificatul de inmatriculare) sau o companie nominala, cu numele Dvs ca propietar. Aceasta categorie de firme poate fi necesara la unele investitii directe, cind la anumite licitatii nu sunt acceptate decit firmele cu actionari nominalizati.
4) decideti numarul de actiuni si valoarea lor.
Daca sunteti un singur actionar, toate actiunile va vor reveni Dvs. Daca sunteti un grup de actionari, decideti cum veti imparti actiunile si functiile, pentru ca acest lucru il veti consemna in Statutul de organizare.De regula, pragul minim de taxare de la Registrele Comertului includ un numar maxim de actiuni si o valoare maxima care sunt incluse in acel tarif minim.Puteti demara cu acele valori.Nu sunt indicate, in ciuda unor asa zisi "specialisti" cu studii in tranvai, ca firmele sa aiba declarat capital zero pentru ca denota o nota de neseriozitate.Nimeni nu ar dori sa faca afaceri cu astfel de firme iar bancile nu sunt prea entuziasmate sa deschida conturi unor astfel de firme.În special daca veti derula afaceri importante, investitii, inregistrati un capital social de o valoare apropiata rulajului pe un an, atunci cind valorile cifrei de afaceri le estimati mari. Veti suporta niste taxe cu citeva zeci sau sute de dolari mai mari, dar veti evita potentiale neplaceri la banca sau in derularea afacerilor.Acel capital nu este necesar sa fie varsat efectiv, in majoritatea zonelor offshore. Doar la Raportul Anual veti indica daca il aveti sau nu in cont.
5) inregistrarea firmei Dvs offshore
dupa confirmarea platii de catre banca noastra, noi efectuam inregistrarea, va dam un mesaj de confirmare, urmind ca in 5-29 zile (in functie de zona offshore in care se efectueaza inregistrarea si de serviciul comandat, standard sau urgent) sa primiti documentele firmei.
B. Simultan cu infiintarea firmei sau dupa ce primiti documentele firmei, comandati serviciile suplimentare de care aveti nevoie:
1) serviciile de secretariat
2) contul bancar
Serviciile Directori de Reprezentare
Pentru a proteja identitatea propietarilor unei firme offshore, mai ales în zonele unde este obligatorie înregistrarea nuemlor acestora la Registrul Comertului, existã optiunea Directorilor de Reprezentare.
În baza unui contract anual (abonament), acestia figureazã în Certificatul de Înmatriculare al firmei, semneazã documentele firmei de genul contracte sau facturi ( în baza abonamentului si a unui tarif suplimentar per document).
Serviciile unui Director de Reprezentare sunt utile chiar si în cazul firmelor anonime, dacã este necesarã depunerea anualã a unui Raport la Registrul Comertului.Acest raport este necesar sã fie semnat de directorul firmei, deci cei care doresc sã-si pãstreze cu adevãrat anonimatul trebuie sã foloseascã acest gen de servicii, în caz contrar numele lor rãmãnînd consemnat la Registrul Comertului respectiv.
De regulã, serviciile de Director de reprezentare sunt oferite sub forma unor contracte-abonament, de firmele de avocaturã.Este necesar sã fie utilizate si servicii de secretariat de calitate, pentru ca documentele ulterioare necesar a fi semnate de Directorul de Reprezentare sã circule operativ în ambele directii.
În anumite centre offshore, este obligatoriu de folosit acest serviciu, întrucît legislatia localã impune oricum unul sau doi directori locali sau chiar si secretarul oficial al companiei, a cãrui semnãturã trebuie aplicatã pe unele documente ale firmei offshore.
Cat ar costa, caz concret, infiintarea unui offshore, (personal nu ma intereseaza unde, nu am preferinte - acolo unde sunt costurile minime) pentru prestarea unor servicii de consultanta imobiliara, pentru companii mari, din Romania.

Ce costuri anuale ar fi, la o cifra de afaceri anuala 20.000 Euro, respectiv 100.000 Euro
cel mai bine va recomand sa luati legatura cu un avocatspecializat in asemenea operatiuni si va poate da amanunte despre toate costurile si mai ales va poate sfatui ce zone sunt de preferat.
Buna ziua tuturor!!!!!
Va rog frumos, imi spuneti ce inseamna "firma offshore"?:hm:
Multumesc mult pentru intelegere!!!
Companie off-shore, firma inregistrata inr-o tara sau un teritoriu intitulat "paradis de impozit", intrucat nu este impozitata sau este impozitata doar intr-o mica masura. Aceste teritorii propun investitorilor straini, pe langa scutirea/reducerea de impozite pe veniturile firmei si a persoanei, pe taxa de mostenire si de donatie etc, si un sector monetar bine dezvoltat (sistem bancar, asigurari, tranzactii bursiere), liberalizarea tranzactiilor valutare s.a.

De regula, o conditie pentru acordarea scutirii de impozite este si aceea ca firma solicitanta sa nu-si desfasoare activitatea economica pe teritoriul respectiv (conditie impusa de apararea propriei economii de influenta externa). In functie de conditiile de functionare, teritoriile unde se pot inregistra firme off-shore se impart in trei grupe:

grupa 1 - Insulele Bahamas, Jersey, Insula Man, Delaware (USA) (capitalul de baza nu trebuie consemnat, bilantul nu trebuie depus la nici o autoritate, profitul firmei este incarcat anual numai cu un impozit fix);

grupa 2 - Irlanda, Hong Kong (firmele au obligatia sa prezinte autoritatilor bilantul legalizat de un contabil autorizat);

grupa 3 - Madeira, Cipru, Elvetia, Lichtenstein, Ungaria (din 1994) (la infiintarea firmei capitalul de baza trebuie consemnat, depunerea bilantului este obligatorie, dar profitul firmei este impozitat avantajos - cu o cota cuprinsa inre 0 si 4,25%).

Se intampla frecvent ca scopul infiintarii unei firme off-shore sa fie nu numai scutirea de impozite, ci si debutul in exterior, in numele unei firme inregistrate intr-o tara recunoscuta (ca mijloc de sporire a credibilitatii afacerii).

Alte discuții în legătură

Off-shore adriana.r adriana.r Deocamdata sunt pfa si prestez servicii de programare web. Imi puteti da cateva detalii legate de off-shore-uri? Daca mi-as face offshore in SUA, as plati ... (vezi toată discuția)
Offshore ! FREDU FIN FREDU FIN Nelamurire am vazut ca sunt persoane ( AVOCATI ) , care recomanda clientilor sa iti faca firme OFFSHORE !, ii LEGAL ? Chiar poti sa iti faci astfel de ... (vezi toată discuția)
Deschidere llc / c / s - intrebari. Razvan16 Razvan16 Buna ziua, In primul rand, va multumesc pentru informatile utile oferite pe acest forum. Am cateva intrebari, relativ simple. Intentia mea este sa ... (vezi toată discuția)