Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat!
Potrivit art. 46 C.com., doar factură acceptată la plată - expres sau tacit - face dovada împotriva debitorului. Cum poate fi acceptată tacit factura?
Faptul că factura a fost expediată cu scrisoare recomandată nu echivalează cu acceptarea acesteia la plată, simpla semnătură de primire neînsemnând acceptarea la plată.
În cazul societăţii unde lucrez, avem contract cu Poşta Română, care tipăreşte şi înmănează facturile consumatorilor nostri. Aşadar nu am cum să-i fac să semneze! Vă rog foarte mult să mă ajutaţi cu un sfat, cum pot să recurg la procedura somaţiei de plată?
Practica judiciara este constanta in cazul facturilor nesemnate trebuie sa mergi pe dreptul comun, cu tot ceea ce implica acest lucru: timbraj la valoare, probatoriu, etc.
Ai avut bilet la ordin? si ce a stat in calea incasarii banilor? Ca puteai doar sa investesti biletul, ce mai conta somatia de plata?
Eu am castigat o somatie de plata a unei facturi care fusese acceptate tacit doar prin simplul fapt ca aveam un inscris de la firma debitoare in care imi promitea ca, imediat ce se redreseaza, im va achita factura.
Daca vrei sa fii sigur de castig, du-te si cauta spete similare cu a ta si in care decizia a fost favorabila creditorului. Vezi sa fie cat mai recente si sa se mearga pe aceleasi argumente juridice pe care mergi tu. Asta si cu determinarea ta iti va aduce castig de cauza. Am castigat si fara factura deloc, somatia e somatie: demonstrezi si castigi; nu trebuie sa te abati prea mult si nici sa dai cu presupusul. Scopul ei este tocmai acela de a nu ingreuna desfasurarea relatiilor comerciale, daca trimiti un comerciant pe dreptul comun inseamna ca nu procedeaza corect si primul lucru ar fi o lectie despre corespondenta comerciala.
Succes!
Alte discuții în legătură
Somatie de platã
sandor
Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat!
Potrivit art. 46 C.com., doar factură acceptată la plată - expres sau tacit - face dovada împotriva debitorului. Cum ... (vezi toată discuția)
Acte insolventa
ok
buna ziua
as vrea sa stiu ce acte trebuiesc anexate la cererea de deschidere a procedurii de insolventa a unui debitor care imi datoreaza 200 000. de anul ... (vezi toată discuția)