buna ziua
as vrea sa stiu ce acte trebuiesc anexate la cererea de deschidere a procedurii de insolventa a unui debitor care imi datoreaza 200 000. de anul trecut?
pot sa cer penalitati daca in contract si nici pe facturi nu este specificat numic/
va multumesc frumos.
De ce sa formulati o cerere de deschidere a procedurii de insolventa atata vreme cat aveti posibilitatea sa formulati o ordonanata de plata - procedura speciala care se judeca cu precadere, taxa timbru 39 lei (in situatia in care contractul este insusit de ambele parti si facturile insusite de debitor ( obtineti mai repede un titlu executoriu);
Pentru actiunea de insolventa va trebuiesc practic aceleiasi inscrisuri ca si ordonanta de plata - contract, facturi, dovada unor plati partiale daca exista, orice corespondenta cu debitorul
succes
av Iorga
multumesc d-le avocat
pt ca am formulat somatie de plata in baza legii5 pe 2001 ,dar desi mi s-a aprobat cererea de catre judecator in 27 mai inaca nu am primit hotararea, si apoi cine stie cat dureaza pana se investeste ca titlu executoriu ,si ei pot face recurs, pe cand o alta soc. care era in aceiasi situatie cu mine le-a cerut falimentul si la exact o luna le-a dat banii. poate ai sperie mai tare insolventa asta ,nu stiu. e gresit daca incerc asa?
multumesc.
Puteti sa formulati si cerere de declansare a procedurii insolventei, taxa este tot de 39 de lei, si trebuie sa anexati aceleasi dovezi ca si la somatia de plata. Daca va intelegeti cu debitorul, puteti oricand sa renuntati la actiune:)
Depinde la ce instanta aveti somatia....eu una astept de doua luni sa mi se investeasca niste biete bilete la ordin, si din 8 bucati depuse, doar 2 am primit #-o
Teoretic termenul de redactare a hotararilor judecatoreti este de maxim 30 de zile, si ordonanta de somatie de plata este una dintre cele mai simple si mai usor de redactat, dar sa nu uitam ca vine vara...si e vacanta judecatoreasca, judecatorii au vreo 2 luni de vacanta...in tara asta, nu spera si nu ai teama:stunned:
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperare datorii
ok
buna seara.
sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate; ... (vezi toată discuția)