avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare datorii

buna seara.
sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate;
am depus la judecatorie o cerere de obligare a somatiei de plata invocand art. 1,6,8 din O.G. nr.5 pe2001,si am cerut judecarea in lipsa.
am avut termen pe 27 mai ,la arhiva este scris ca e admisa cererea., deoarece nu am angajat un avocat as vrea sa stiu:
care sant pasii care urmeaza?, daca mai urmeaza alte termene de judecata? in cat timp se da hotararea judecatoreasca?deoarece eu nu am primit nimic inca acasa.
multumesc mult daca este cineva care sa ma lamuresca .
Cel mai recent răspuns: allexx , utilizator 17:04, 16 Iunie 2009
Prin admiterea cererii se intelege ca instanta v-a dat castig de cauza. Termenul de redactarea a hotararii / somatiei de catre judecator este de 30 de zile dupa care, un exemplar al acestei urmeaza a vi se comunica la sediul societatii. Dupa trecerea termenului in care debitorul poate ataca hotararea instantei cu o cerere in anulare, in conditiile in care acesta nu va uza de acest drept, veti solicita instantei investirea cu formula executorie a hotararii. Odata investita hotararea, va veti pezenta la un executor judecatoresc in vederea executarii silite a debitorului.
Succes.
multumesc foarte frumos, deci tot mai dureaza o luna pana ce vor fi nevoiti sa-mi achite datoriile pt ca mi-au zis ca nu vor plati pana in ultima zi inainte de executare silita.
credeti ca era mai simplu daca ceream insolventa debitorului ? dura mai putin?
Puteti solicita deschiderea procedurii insolventei daca debitorul nu-si va respecta termenul de plata indicat in somatia emisa de judecator. Procedura insolventei nu dureaza mai putin decat recuperarea debitului pe calea executarii silite. In procedura insolventei sunt multe etape intermediare pana cand se realizeaza un plan de distributie a sumelor obtinute din valorificarea bunurilor debitorului. In cadrul procedurii insolventei administratorul/lichidatorul judiciar este un gen de mandatar al intereselor tuturor creditorilor debitorului dumneavoastra, este vorba de o procedura colectiva de satisfacere a creantelor, procedura in care nu aveti o pozitie privilegiata. Singurul avantaj pe care il puteti obtine apeland la deschiderea procedurii insolventei, consta in aceea ca de la data deschiderii procedurii, daca se admite cererea, persoanele din conducerea debitorului dvs. isi pot pierde dreptul de a mai conduce activitatea acelei societati, judecatorul putand ridica in tot dreptul de administrare a afacerilor si sa numeasca un administrator/lichidator. Chestia asta, care implica ridicarea dreptului de semnatura in banca, a stampilelor, cheilor birourilor, depozitelor etc, practic pierderea controlului, ii sperie pe unii si ii determina sa achite creditorul care le-a solicitat deschiderea de procedura.
In procedura de executare silita de drept comun aveti nevoie de titlu executoriu, si anume hotararea obtinuta investita cu formula executorie la expirarea termenului de contestare sau daca are loc respingerea cererii in anulare. Titlul executoriu se pune in aplicare prin intermediul unui executor judecatoresc, modalitatile fiind: poprire, sechestru, urmarire mobiliara si imobiliara. Prin poprirea contului bancar sau a sumelor de bani pe care le are de primit de la terti, de regula, se realizeaza cea mai eficienta recuperare a creantei, in cazul in care societatea este in functiune. Aveti nevoie de un executor judecatoresc activ pentru a putea sa va recuperati in timp scurt creanta.
multumesc mult
dar eu stiu sigur ca ei au bani doar ca ai folosesc in alte scopuri si mie mi-i da cand sant ingramaditi de tot, o alta soc. care are aceleasi probleme cu ei le-a cerut insolventa si le-a dat banii intr-o luna.de-asta vroiam poate ai sperie mai tare insolventa asta......
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Solicitare insolventa debitorului vs executare silita smart accounting business srl smart accounting business srl Buna seara! Va prezint urmatoarea speta , cu speranta ca voi fi ajutata de specialistii de pe acest site, care de multe ori m-au lamurit in spete grele: am ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin fara acoperire, pierdut! DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, O situatie : A are o firma. Incheie contract cu B si emite catre acesta 3 facturi in valoare de 250 mil. B ii da bilet la ordin , insa fara ... (vezi toată discuția)
Recuperare prestatie facturata, dar neplatita ddd1dorin ddd1dorin Sunt mica firma de constructii. Am prestat lucrari de cca. 66.000 lei in anul 2008 si 2009. Am facut 2 facturi pe aceasta suma, unui beneficiar, in 10 martie ... (vezi toată discuția)